‘Pürüzsüz bacakların sırrı’ Selülitleri bir çırpıda yok ediyor

‘Pürüzsüz bacakların sırrı’ Selülitleri bir çırpıda yok ediyor
Bacakların üst taraflarında portakal kabuğumsu görüntüye neden olan selülit sorununun çözümü yazımızda…

Selülitler bacakların portakal kabuğu gibi bombeli görünmesine neden olan sağlık sorunudur. Sıklıkla bacakların üst taraflarında rastlanan selülitler, deri altındaki yağ dokularının deride oluşturduğu görüntüyle anlaşılır.

Vücutta selülit oluşmasının birçok nedeni olabilir. Bu nedenler genetik faktörler, sağlıksız beslenme, obezite, hareketsiz bir yaşam biçimi olabilir. Ancak selülit problemi, çözümü olan bir durum olarak da karşımıza çıkıyor. Peki, selüliti nasıl önleyebilirsiniz? İşte detaylar…

selulit.jpg

SELÜLİT NEDEN OLUR?

Bu cilt sorununa sahip olan kişiler genellikle ‘selülit neden olur?’, ‘selülit sağlığa zararlı mı?’ gibi soruların cevaplarını da merak ediyor. Selüliti nasıl ortadan kaldıracağınıza ya da oluşmaması için neler yapacağınıza geçmeden önce selülit neden olur açıklayalım ve detayları verelim.

Selülit oluşumunda farklı aktörlerin bulunduğunu söylemek gerekiyor. Ancak temelde tümünü şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Ciltte kolajen ve elastikiyet kaybı,
  • Genetik yatkınlık
  • Sağlıksız ve aşırı yağlı, karbonhidrat ağırlıklı beslenme
  • Dehidrasyon
  • Kan dolaşımı sorunları ve zayıflıkları
  • Vücudun ödem tutması
  • Aşırı kiloluluk, obezite
  • Östrojen ve kortizol dahil olmak üzere hormonal değişiklikler
  • Durgun ve hareketsiz yaşam tarzı

Bu sebeplerden bir ya da birkaçı selülit oluşumuna neden olabilir.

seluliit.jpg

Selülitin sağlığa bazı zararları da bulunuyor. Aslında tamamen zararsız gibi görünen, sadece görsel olarak rahatsızlık verdiği düşünülen selülit, aynı zamanda kan akışını da olumsuz etkiliyor. Deri dokusunun altında biriken ve su tutulumunu da artıran yağ dokuları, kan dolaşımında aksaklıklara ve oksijen taşınmasını azaltmaya neden olabilir.

Ayrıca selülitler, obezite ve yağ dokusu artışının bir göstergesi olarak daha sağlıklı yaşamanın gerekliliğini de gözler önüne seriyor. Peki, selülitleri silip süpürecek yöntemleri biliyor musunuz? Bahsedeceğimiz yöntemlerle bu soruna çare bulabilirsiniz.

SELÜLİTLERİ ORTADAN KALDIRAN EN ETKİLİ YÖNTEMLER

Selülit oluşumu görsel olarak rahatsız etmesinin yanı sıra sağlığı da olumsuz etkiler. Bu yüzden selülitlerden kurtulmak hem kalp ve damar sağlığınız için iyidir hem de sütun gibi bacaklara sahip olmanızı sağlar. Bunun için şunları mutlaka uygulamalısınız:

SAĞLIKLI BESLENME

Yediklerimiz cilt sağlığımızı en çok etkileyen faktörlerdir. Yani istediğiniz kadar krem kullanın, kötü besleniyorsanız bir sivilcenizi bile yok edemezsiniz. Oysa sağlıklı beslenmeyi bir yaşam tarzı haline getirirseniz selülitlerinizin azaldığını görebilirsiniz. Şimdi bahsedeceğimiz besinler, selülit için en etkili yöntemler arasında yer alıyor.

selulit-olusumu.jpg

Keten tohumu kullanmak, vücudunuzdaki kolajen üretimini artırır, hormonları dengede tutar. Pek çok yararı bulunan keten tohumu, selülit için iyi bir çözümdür.

Lif içeriği yüksek yiyecekler de selülitleri yok etmek için idealdir. Kuruyemişler, yeşil yapraklı sebzeler, lifli meyveler tüketerek lif alımınızı artırabilirsiniz. Böylece cildinize en büyük iyiliği yapabilir, toksinlerden daha hızlı arınırsınız.

Su içmenin önemini de unutmamanız gerekiyor. Selülit oluşumunun önüne geçmek için bol su içmek hem cilt nemini dengeler hem de vücuttaki yağların parçalanması için etkilidir.

İlik ve kemik suyu tüketmek, cildinizin kolajen üretimini artırarak elastik yapısını korumasına neden olur. Mutlaka cildinizin yapısını ve bağ dokularını güçlendirmek için ve böylece selülitten korunmak için kemik suyu öneriliyor.

DÜZENLİ EGZERSİZ YAPMA

Hareketsiz bir yaşam tarzı selülit dostudur. Bu yüzden hareketli bir yaşamı benimseyerek egzersiz yapmalı, ihmal etmemelisiniz. Aynı zamanda yağ oranınızı düşürecek egzersizler, yürüyüş gibi obeziteden kurtulmanızı sağlayacak hareketler sağlığınız için çok önemli.

selulit-ve-kuru-fircalama.jpg

KURU FIRÇALAMA

Son yıllarda popüler olan kuru fırçalama kan dolaşımını artırarak selülit görünümünü azaltmaya yardımcıdır. Lenfatik drenajı artıran kuru fırçalama sayesinde cildinize daha fazla oksijen taşınır ve selülitlere elveda diyebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.