Çöpe atanlar ‘ben ne yaptım’ diyor Bu kabuklar tam bir kurtarıcı

Çöpe atanlar ‘ben ne yaptım’ diyor  Bu kabuklar tam bir kurtarıcı
Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen nar meyvesinin bir de kabuklarını görün… Kış aylarında bu formülü mutlaka uygulamalısınız.

Çocukken ‘çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane’ bilmecesiyle aklımızda yer edinen, minik minik taneleriyle ağzımızda mayhoş bir tat bırakan narın kabuklarının aslında soğuk günlerde ne kadar faydalı olduğunu biliyor muydunuz?

Çöpe attığınız nar kabukları aslında altın değerinde. Geleneksel tıpta da kullanılan nar kabukları sayesinde boğaz ağrısı, öksürük gibi şikayetlerinizden kurtulabilirsiniz. Peki, ama nasıl kullanabilirsiniz? İşte nar kabuğu faydaları ve kullanılışı ile ilgili detaylar…

nar-nar.jpg

HEM LEZİZ HEM DE YARARLI

Antibakteriyel özelliklere sahip nar kabukları, boğaz ağrısını azaltmada etkilidir. Aynı zamanda vücuttaki toksinleri atmaya yarar. Yapılan bilimsel çalışmalarla da ortaya konan bu faydaları vücudunuzda görebilmek için narı yemek yeterli değil, kabuklarını da kullanmalısınız.

Nar kabuklarının bahsettiğimiz faydalarından etki görmek için nar kabuğu suyu tüketebilir ya da nar kabuklarını toz haline getirip suyla karıştırarak gargara yapabilirsiniz.

Antioksidan içeriği sayesinde nar kabukları, vücuda giren zararlı kimyasallarla savaşır. Aynı zamanda ağız ve diş sağlığı için de önemlidir. Ağız içinde oluşan bakterileri yok eder, dişleri sağlığına kavuşturur.

NAR KABUĞU SUYU HAZIRLAMA YÖNTEMİ

Nar kabuklarından en yüksek verimi nasıl alabileceğinizi biliyor musunuz? Öncelikle temiz nar kabuklarını kurutmanız gerekiyor. İhtiyacınız olan şey, kurutulmuş nar kabukları.

Biraz su kaynatıp, kaynayan bu suyun içerisine kurutulmuş nar kabuklarınızı atın. 10-12 dakika demlenmesini bekleyin. Ardından tüketebilirsiniz.

nar-kabuugu.jpg

NAR KABUĞUNUN FAYDALARI NELER?

Şifalı kabul edilen nar kabuklarının faydaları o kadar fazla ki bağışıklığı güçlendirme etkileri tüm bunların önüne çıkıyor.

  • Nar kabukları, içerdiği C vitamini sayesinde bu kadar etkili ve faydalı. Grip, boğaz ağrısı, soğuk algınlığı gibi kışın rahatsızlık veren belirtilerden ve hastalıklardan nar kabuğu sayesinde kurtulabilirsiniz.
  • Antioksidan deposudur, vücudu toksinlerden korur, iyi bir savaşçıdır.
  • Kemik ve diş sağlığı için olumlu etkileri bulunur. Hatta diş macunlarının içerisinde bile nar kabuğu ekstresi olabiliyor.
  • İshale iyi gelir, bağırsaktaki zararlı bakterileri yok eder.
  • Cildi yeniler, zararlı güneş ışınlarına karşı koruyucu etkilere sahiptir.

Nar kabuklarını çöpe atmak yerine toz haline getirip tüketerek sağlığınız için çok özel faydaları hissetmeye başlayabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.