Sır gibi formüller açığa çıktı Bunları yaparak başarılı olabilirsiniz

Sır gibi formüller açığa çıktı Bunları yaparak başarılı olabilirsiniz
Başarıya ulaşmanın gizli formülü ortaya çıktı. İşte iş hayatında başarıya götürecek o alışkanlıklar…

New York Times Bestseller listesinde yer alan Psikolog Adam Grant, başarılı insanlar üzerine yaptığı incelemeyi CNBC'de yayımlandı.

Makalede doğuştan yetenekli çocuklar, sporcular ve müzik dâhisi olmak için harika bir birey olmaya gerek kalmayacağı belirtiliyor. Grant bu konuya ilişkin CNBC’de kaleme aldığı köşe yazısında, “Çalışmalarım esnasında bilgi edinirken öğrenme sürecinin bitmediğini fark ettim. Bu bilgi tutarlı bir şekilde uygulandığında ancak bilgi içselleşebilir” ifadelerini kullandı.

Grant'ın incelemelerinde başarılı insanların her gün uyguladığı 11 yaşam değişikliği gözler önüne serildi.

sir-formul-2.jpg

İşte kimsenin bilmediği yaşam değişiklikleri başarıya ulaşmanın 11 yolu;

Sadece öğrenmeye çalışmak yerine, insanlar kendilerini konfor alanından çıkararak rahatsız hissetmeyi hedeflemesi gerekiyor. Bu nokta da sürekli sorgulamak gerekiyor.

İlk olarak önce günde veya haftada yapılabilecek minimum hata sayısına yönelik bir hedef limiti koymalı.

Geri bildirimle geriye dönük oldukları için geçmişteki olumsuz bir eylem insanların eleştirmesine yol açarken olumlu bir geri dönüş almak isterler. Örneğin; "Bir dahaki sefere bunu nasıl daha iyi yapabilirim" diye bilmek tavsiye için yeterli olacak.

Hangi kaynakların(bilgilerin) doğru ve güvenilir olduğunu tespit edebilmeli.

Mükemmellik değil başarı ararlar. Bazı eksiklikler belirtilerek günün sonunda su soruyu sorarlar: İşinizi daha iyi hale getirdiniz mi?

Kendi kendilerinin yargıcı olurlar. Bir şeyi dünyaya yaymadan önce kişi, bu işin onu iyi temsil edip etmediğini değerlendirmeli.

sirrr-001.jpg

Günlük eziyetleri neşe kaynağına dönüştürürler. Çeşitli oyunlar ile daha çok pratik kazanılabilir. Örneğin, Steph Curry'nin dakikada 21 puan toplamaya çalışması veya tıp uzmanlarının doğaçlama komedi oyunlarında anlamsız kelimeler kullanarak sözsüz iletişim becerilerini geliştirmesi gibi eğlenceli beceri geliştirme egzersizleri yapabilir.

İşler sarpa sarınca ilerleyebilmek için geri adım atarlar. Genellikle ilerlemeye giden yolu bulmanın tek yolu olarak değerlendirilmeli.

Öğrenmek istediklerini öğretirler Bir şeyi öğrenmenin en iyi yolu onu öğretmek denilebilir. Çünkü anlattıkça daha iyi anlar ve hatırlar.

Görmezden gelinen insanlara kapı açarlar. Başarılı kişiler, sadece üstün yetenekli öğrencilere veya yüksek potansiyele sahip çalışanlara değil, herkese yatırım yapar ve herkes için fırsatlar yaratan bir sistem yaparlar.

Zihinlerinde zaman yolculuğuna çıkarlar. İlerlemeyi takdir etmekte zorlananlar, başardıklarını fark edebilmek için geçmişteki halinin şu ana kadar kat ettiği yolu nasıl göreceğini düşünmesi gerekir. ‘Eğer beş yıl önce şimdi neyi başardığınızı bilseydiniz, ne kadar gurur duyardınız?’ sorusunu sormalı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.