Ellerinizi çetin kıştan koruyun! Bu yöntemi uygulamak cildi yumuşacık yapıyor

Ellerinizi çetin kıştan koruyun! Bu yöntemi uygulamak cildi yumuşacık yapıyor
Tüm yurtta etkisini gösteren soğuk hava elleri hemen etkiliyor. Bahsedeceğimiz yöntemlerle pamuk gibi ellere sahip olabiliriniz.

Soğuk hava etkisini tüm yurtta göstermeye başladı. Soğuklardan en çok etkilenense ellerimiz oluyor. Çünkü güzel havalarda öylece dışarı çıkarken, bir anda düşen sıcaklık ellerimizin hemen çatlamasına neden oluyor. Acıyan, kuruyan ve zarar gören ellerimizi onarmak hemen pek mümkün olmuyor. Elleri eski yumuşaklığına ve nemine kazandırmak biraz zaman alıyor.

el-bakimi1.jpg

Elleri pamuk gibi yapıp soğuklardan koruyacak yöntemler yok mu? Tabii ki var. İşte bu yöntemlerden sizin için bahsetmemizin zamanı geldi. Buz gibi havalarda ellerinizin sağlığını korumak için yapacaklarınız aslında çok basit birkaç yöntemden ibaret. İşte o yöntemler…

MUTLAKA EL KREMİ KULLANIN

Ellerinizi pamuk gibi tutabilmek ve soğuk havanın etkilerinden korunmak için el kremi kullanmayı unutmayın. Mutlaka dışarı çıkarken krem sürün. Bu sayede çatlayıp acıyan ellere son verebilirsiniz.

Zaten çatlamış ve acıyan, yara olmaya bile yaklaşmış elleriniz varsa, onarmak için yine onarıcı bakım kremi sürmelisiniz. Ayrıca ellerinizi her yıkama sonrası kremleyin.

el-bakimi3.jpg

ELLERİ YIKARKEN ILIK SU KULLANIN

Gün içinde ellerimizi sık sık yıkarız. Soğuk kış günlerinde de ellerimiz üşümesin diye sıcak su kullanabiliyoruz ama bu yöntem hiç doğru değil. Ellerinizin nemini kaybetmesini istiyorsanız, sıcak suyla yıkayabilirsiniz ancak kuruyup çatlamasınlar diye mutlaka ılık suyla yıkamalısınız.

Ellerinizi ılık suyla yıkarken, nemlendirici içerikli sabunları kullanmak da kış ayları için önemli bir adım olacaktır.

ELLERİNİZE PEELİNG UYGULAYIN

Cildimiz, iyi bakmamız gereken bir dış organdır ve toksinlerden arındırılması gerekir. Böylece daha sağlıklı olarak nemini korur. Evde şekerden el peelingi hazırlayıp bununla ellerinize bakım yapabilirsiniz. Haftada bir kez uygulayarak ölü derilerden kurtulabilirsiniz.

Eller için peeling tarifi arıyorsanız işte sizin için bir tarif:

1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve yarım yemek kaşığı sütü karıştırın.

Karışımı ellerinize masaj yaparak uygulayın.

Ovalayarak 10 dakika bekletin.

Daha sonra ılık su ile durulayabilirsiniz.

el-bakimi2.jpg

ELDİVENLERİNİZİ UNUTMAYIN

Son olarak vereceğimiz tavsiye, ellerinize bakım yaptıktan ve kremledikten sonra rüzgarlı ve soğuk havada dışarı çıkarken mutlaka eldiven kullanmanız olacaktır. Evden çıkarken yanınıza eldivenlerinizi almayı unutmayın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.