O illerde yaşayan memurlara piyango vurdu 10 ilde memura ek zam

O illerde yaşayan memurlara piyango vurdu 10 ilde memura ek zam
Memurlara yüzde 15 toplu sözleşme zammı ile birlikte yüzde 49.25 oranında zam yapıldı. Ancak geçim sıkıntısının ağırlaştığı şu günlerde bazı illerin valilik ve belediyeleri kentlerinde çalışan memurlara ek zam verme kararı aldı.

Maaşları zamlansa da kira ödeyen, çocuk okutan memurlara bulunduğu kentlerdeki valilik ve belediyeler eli ile ek zamlar için harekete geçildi. Memurlara ek zam yapılan il sayısı her geçen gün artıyor. 1O ilde memurlara ek zam verilmesi için imzalar atıldı.

BU İLLERDE YAŞAYAN MEMURLAR EK ZAM ALACAK

Geçtiğimiz günlerde Trabzon Büyükşehir Belediyesinin imzaladığı sosyal eşitlik anlaşmasının ardından Mersin, Karaman, Gümüşhane, Van, Tekirdağ, Kütahya, Denizli, Hakkâri ve Afyonkarahisar belediyelerin de harekete geçti. Memura ek zam verecek il sayısı 10'u buldu.

Sosyal tazminat sözleşmesi kapsamında 2024'te Mersin, Karaman, Gümüşhane, Van, Tekirdağ, Kütahya, Denizli, Hakkâri ve Afyonkarahisar belediyelerinde kadrolu ve sözleşmeli memurların maaşlarına zam yapılması planlandı. Sosyal tazminat sözleşmesi 3 ay boyunca geçerli olacak. Mart ayında ise şartlar tekrar incelenerek sözleşme yenilenecek.

GÜMÜŞHANE'DE MEMURLARA 7 BİN 200 TL EK ÖDEME YAPILACAK

Gümüşhane Valiliği Özel İdare Bürosu çalışanlarıyla bir sosyal tazminat sözleşmesi imzalandı. Özel İdare Bürosunda çalışan memurların sosyal tazminat ücretleri yüzde 30'dan yüzde 120'ye yükseltildi. Bu artışla memurlara ödenen aylık sosyal tazminat miktarı da 7 bin 200 TL'ye çıktı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) çalışanlarının da 2024'ün ilk 3 ayında sosyal tazminat ödenekleri yüzde 120 oranında zamlandı. İmzalar KESK'e bağlı Tüm-Bel-Sen Mersin Şubesi ile atıldı.

Kamubulteni''nin aktardığı habere göre Karaman il Özel idaresi bünyesinde çalışanların ekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacıyla Kent ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) ile de bir sosyal tazminat sözleşmesi imzalandı.

MEMUR-SEN'in alt kolu BEM-BİR-SEN ile Van Büyükşehir Belediyesi'nin 1.200 çalışanı için bir Sosyal Denge Tazminat sözleşmesi yapıldı..

Tekirdağ Çorlu Belediyesi ile Tüm Yerlisen arasında memurlara yönelik sosyal tazminat sözleşmesi imzalandı ve 1 Ocak- 31 Mart 2024 arasında geçerli olmak üzere ek ücretler yüzde 120 oranında artırıldı.

Denizli Belediyesi de BEM-BİR SEN'le anlaşmaya vararak sosyal tazminat sözleşmesi yaptı.

Hakkâri Belediyesi ile BEM-BİR SEN arasında kamu görevlilerinin tazminat anlaşmasına göre de ek ödenekler yüzde 120 oranında artırıldı.

Bir anlaşma da Afyonkarahisar Emirdağ Belediyesi ile BEM-BİR-SEN yapılarak memurun ek ödeneği zamlandı.

Kütahya Belediyesinde görev yapan 422 memuru içeren Sosyal Denge Sözleşmesi, yetkili sendika Türk Yerel Hizmet ile en üst limitten imzalanarak devreye sokuldu.

Kütahya'nın Simav Belediyesi de, memurların Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi imza atan belediyeler arasına katıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.