Savcılık'tan şoke eden TRT ve Anadolu Ajansı kararı 'Öcalan’ın ifade özgürlüğü var'

Savcılık'tan şoke eden TRT ve Anadolu Ajansı kararı  'Öcalan’ın ifade özgürlüğü var'
Hakkında kırmızı bülten çıkarılan PKK'nın kurucu lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın, 23 Haziran 2019'da İstanbul seçimlerinden önce TRT'ye çıkarılması ve Anadolu Ajansı'nda Öcalan'ın mektubunu servis edilmesi 'ifade özgürlüğü' sayıldı.

Kırmızı bültenle aranan terör örgütü PKK'nın kurucu lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan 23 Haziran 2019'da İstanbul seçimleri arifesinde TRT'de yayına katılmıştı. Yine seçime günler kala Anadolu Ajansı'nda Öcalan'ın mektubunu yayınlanmıştı. Bu iki kurum TRT ve Anadolu Ajansı hakkında yapılan şikayet, Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın yapılanları 'ifade özgürlüğü' olarak tanıması ile karara bağlandı.

2019 yerel seçimlerden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Ekrem İmamoğlu'nun seçilmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu, seçimde usulsüzlük yapıldığı iddialarını değerlendirerek seçimin tekrarlanmasına karar vermişti.

Ancak seçim tekrarlanacağı 23 Haziran 2019 tarihi öncesinde PKK'nın kurucusu Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın TRT Kurdi'ye çıkmış ve açıklamalarda bulunmuştu.

YEREL SEÇİM ÖNCESİ ÖCALAN TRT'DE DİREKTİF VERMİŞTİ

Hakkında kırmızı bültenle arama kararı bulunan bir ismin kamu yayıncısı TRT'de açıklamalarda bulunmasına muhalefet "Terörün propagandası" şeklinde eleştiriler getirmişti. Seçimin 3 gün öncesinde ise Doç. Dr. Ali Kemal Özcan'ın İmralı ziyaretinin ardından Öcalan'ın mektubunun Anadolu Ajansı'na vermiş ve mektup Anadolu Ajansı tarafından kamuoyuna servis edilmişti.

Halktv'nin aktardığı habere göre Osman Öcalan'ın çıktığı yayında yerel seçimlerde Kürt halkının taraf olmaması ve Ekrem İmamoğlu'na oy verilmemesi yönündeki çağrısı iktidarın seçim uğruna terör propagandasına göz yumması şeklinde algılanarak sert şekilde eleştirilmişti. TRT ve Anadolu Ajansı hakkında yapılan şikayetler Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından 4 yıl sonra karara bağlandı.


TRT VE ANADOLU AJANSI'NIN BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VAR

Cumhuriyet Savcılığı şikayete ilişkin konu hakkında soruşturmaya yer olmadığını karar verdi. Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılması ve Abdullah Öcalan’ın mektubunun Anadolu Ajansı’ndan servis edilmesinin, Öcalanlar’ın ifade özgürlüğü ve basının haber verme özgürlüğü kapsamında kaldığı belirtildi. TRT ve Anadolu Ajansı'nın yaptıkları yayınların ise basın özgürlüğü kapsamında değerlendirildiği belirtildi.

oc1.jpg

oc2.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.