Türkiye 31 Mart'ta sandık başında Seçmen listesinde adı olmayanlar ne yapmalı

Türkiye 31 Mart'ta sandık başında Seçmen listesinde adı olmayanlar ne yapmalı
Türkiye, yerel yönetimleri belirlemek için 31 Mart Pazar günü oy kullanacak. Seçim süreci, Yüksek Seçim Kurulu'nun 1 Ocak'ta açıkladığı takvime göre yürütülüyor. Seçmenler, muhtarlıklarda asılı olan listelerden kayıtlarını kontrol edebiliyor.

YSK'nın belirlediği seçim takvimine göre, seçmen listeleri 4 Ocak'ta ilan edildi. Seçmenler, 17 Ocak Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar listelerdeki isimlerini kontrol etme hakkına sahip. Listelerde adı olmayan veya yanlış yazılan seçmenler, ilgili il veya ilçe nüfus müdürlüklerine başvurarak düzeltme talebinde bulunabilecek.

Seçmen kaydı sorgulama işlemleri, YSK'nın internet sitesi ve çağrı merkezi, Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması ile e-Devlet'ten yapılabilecek. Bu işlemler için seçmenlerin 4 Ocak ile 17 Ocak tarihleri arasında başvurmaları gerekiyor. Seçmen listeleri, seçmenlerin bağlı bulundukları muhtarlıklarda da askıya çıkarılmıştır. Seçmen listelerinde yanlışlık veya eksiklik olduğunu düşünen seçmenler, ilçe seçim kurullarına itiraz edebilirler. Seçmen kaydı sorgulama işlemleri, seçim güvenliği ve katılımı açısından önemlidir.

optimar-arastirma-anketi-19-itmg.jpg

Seçmen kütüğüne kayıtlı olmayan vatandaşlar da seçimlere katılabilecek. Bunun için yapmaları gereken tek şey, ikamet ettikleri yerin belgesini göstermek. Bu belge fatura, kira kontratı veya muhtarlıktan alınan ikametgah ilmühaberi olabilir.

Öğrenciler de öğrenim gördükleri şehirde oy kullanabilecekler. Bunun için de nüfus cüzdanlarındaki adres bilgilerini güncellemeleri yeterli olacak.

Seçmen bilgi kağıtları ise 29 Şubat'ta basılacak ve dağıtılacak. Seçmenler bu kağıtları alarak oy kullanacakları sandık yerlerini öğrenebilecekler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.