İstanbul'da kışa ara Havalar 15 dereceye kadar çıkacak

İstanbul'da kışa ara Havalar 15 dereceye kadar çıkacak
İBB'nin AKOM birimi, bugünden itibaren sıcaklıkların yükselerek önümüzdeki hafta 11-15 derece civarında seyredeceğini duyurdu.

AKOM, kentteki hava durumunu değerlendirdi. Buna göre, bugün sıfırın altında kalan soğuk hava, az bulutlu ve açık bir gökyüzüne sahip olacak. Gün içinde sıcaklıklar 8 derece civarında olacak.

Soğuk ve yağışlı havanın hafta başından beri etkili olduğu kentte, yarın itibaren hava değişecek. Salı günü dışında hafta boyunca güneşli bir gökyüzü görülecek; sıcaklıklar ise bugünden başlayarak yükselerek gelecek hafta boyunca 11-15 derece arasında olacak.

AKOM, İstanbul'da hava sıcaklıklarının 24 Ocak'a kadar mevsim normallerine yakın veya 1-3 derece üzerinde, 25-31 Ocak tarihleri arasında ise mevsim normallerine yakın veya 1-3 derece altında olacağını tahmin ediyor.

GİZLİ BUZLANMAYA DİKKAT

Kışın bulutsuz gecelerde yer yüzeyi çok çabuk soğur. Bu da yollarda "gizli buzlanma" oluşmasına yol açabilir. Bu nedenle, Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) mesajlarını takip etmek, buzlanma tehlikesi olan yerlerde dikkatli olmak ve gerekirse müdahale etmek çok önemlidir. Gizli buzlanma, sürücüler için büyük bir risk oluşturur.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.