MB Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkındaki iddialar üzerine sessizliğini bozdu

MB Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkındaki iddialar üzerine sessizliğini bozdu
Merkez Bankasıı Başkan Hafize Gaye Erkan babasının Merkez Bankası'nda bir odası olduğu , hatta babasının bir banka çalışanını işten attırdığına dair haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, eski bir banka çalışanın babası tarafından işten çıkarıldığını iddiaları hakkında açıklama yaparak sessizliğini bozdu. İddiaların asılsız olduğunu belirten Erkan bu iddiaların sorumluları hakkında yasal işlem başlatacağını duyurdu.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babasının eski bir banka çalışanı işinden ettiği iddiaları basına yansımıştı. Hatta bu iddialar Erkan'ın ABD'deki görüşmeleri sırasında ortaya atılmıştı.

ERKAN'IN BABASI HAKKINDA NELER YAZILDI?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'nın babasına MB'de bir oda ayrıldığı ve bankanın başkan yardımcısı gibi davranan babanın bazı kararlar bile aldığı yazıldı. Sadece banka çalışanlarının kullanabildiği sosyal tesislerin de Erkan'ın ailesine tahsis edildiği iddia edildi. İddialar arasında annesinin sosyal tesislerde tesis çalışanlarına talimat yağdırdığı gündeme getirilmişti.

İddianın kaynağı ise Merkez Bankası’nda 4 yıldır protokol görevlisi olarak çalışan Büşra Bozkurt, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan hakkında CİMER'e şikayette bulunması oldu. Bozkurt, Hafize Gaye Ekan'ın babası Erol Erkan’ın MB’de sanki yönetici gibi davrandığını iddia etti.

Sözcü'nün haberine göre, Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, MB Başkanı Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten atıldığı için CİMER’e şikayette bulunmuştu.

Büşra Bozkurt, CİMER’e verdiği dilekçede, Hafize Gaye Erkan ve babası Erol Erkan Bey ile annesi Gamze Hanım protokole giriş yaptığı sırada Erol Erkan tarafından odasına çağırıldığı, kendisine 'Başkan'ın odasına sadece güvenilir kişilerin girmesini istiyorum. Siz de güvendiğimiz bir çalışansınız' denildiğini söyledi. Büşra Bozkurt görüşmenin ardından insan kaynakları tarafından arandığını ifade etti.

GAYE ERKAN AÇIKLAMA YAPTI

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın resmi hesabından iddialara ilişkin bir açıklama yapıldı.

Kamuoyuna sunulan açıklamada "Son günlerde şahsım ve ailemi hedef alınarak, Bankamıza yönelik güven bozucu, kasıtlı ve gerçeklerle uyuşmayan haberler dolaşıma sokulmuştur. Amerika Birleşik Devletleri’nde ekonomi ve iş dünyasının önde gelen isimleriyle gerçekleştirdiğimiz ve son derece verimli geçen görüşmeler esnasında öğrendiğim bu asılsız iddialar karşısında şaşkınlığımı ve üzüntümü kamuoyu ile özellikle paylaşmak isterim. Şahsımı ve Bankamızı itham eden gerçek dışı haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım." denildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.