Türkiye'de heyecanla takip ediliyor Çanakkale’den uzaya Alper Gezeravcı için tam destek

Türkiye'de heyecanla takip ediliyor Çanakkale’den uzaya Alper Gezeravcı için tam destek
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu bu gece başladı. Fırlatma anı, Çanakkale'deki öğrenciler tarafından heyecanla takip edildi.

Türkiye'nin uzay macerası başladı. Milli Uzay Programı kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderilen ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, Axiom Mission 3 (Ax-3) ekibiyle birlikte dün gece saat 00.49'da roketle yörüngeye çıktı.

Gezeravcı'nın bu tarihi yolculuğunu Çanakkale'de de heyecanla takip eden öğrenciler, fırlatma anını büyük bir coşkuyla izledi. Gezeravcı, yaklaşık 36 saat sürecek olan yolculuğunun sonunda uzay istasyonuna varacak ve burada 14 gün boyunca kalarak 13 farklı uzay deneyi gerçekleştirecek. Gezeravcı'nın uzayda yapacağı deneyler, Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanında ilerlemesine katkı sağlayacak.

İzleyiciler arasından Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü Öğrencisi Kubat Kaya, "Bizim de öğrenciler olarak gözlemevinde çalışmalarımız oluyor. Böyle bir olayın olması Türkiye tarihi açısından gurur verici." sözlerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.