Son zamanlarda arsa ve tarla satışları revaçta Gayrimenkul uzmanı en çok talep gören yerleri açıkladı

Son zamanlarda arsa ve tarla satışları revaçta Gayrimenkul uzmanı en çok talep gören yerleri açıkladı
Son zamanlarda konut piyasasında yaşanan durgunluk, arsa ve tarla alım satımını canlandırdı. Arsa ve tarla almak isteyenler, yatırım yapabilecekleri bölgeleri araştırıyor.

Konut satışlarında düşüş devam ediyor, bu durum tarla ve arsa satışlarının artışına neden oldu. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı ise Milliyet'te bu artışın nedenlerini ve talep gören arsa ve tarla yerlerini açıkladı. Özelmacıklı, şu ifadeleri kullandı:

"2023 senesinde gayrimenkul satışlarına baktığımızda, geçen seneye göre yaklaşık yüzde 14'lük bir düşüşle 2 milyon 949 bin gayrimenkul satışı gerçekleşti. Ama, tapu işlemleri sayısına baktığımızda, arazi ve arsa satışlarının geçen seneye göre daha da yükseldiğini söyleyebiliriz.

Konut fiyatlarındaki artış sebebi ile vatandaşlar, birikimlerini arazi ve arsalarda değerlendirmeye doğru gitti. 2023 senesinde arazi ve arsaya ilgi arttı."

DEPREM DE SATIŞLARI ETKİLEDİ

"Deprem, arazi ve arsaları ön plana çıkardı. Pandemi sonrasında deprem yaşanması, farkındalığı artırmış oldu. Bu sebeple, arazi ve arsa yatırımlarına ilgi arttı. Diğer yandan, kredi erişiminin zorlaşmasıyla beraber insanlar, 'arsa alıp burada yaşamayı sürdürebilir miyiz?' düşüncesiyle hareket etmeye başlamış durumda."

6879779879.jpg

İSTANBUL'DA HANGİ BÖLGELER ÖNE ÇIKIYOR?

"İstanbul'a yakın olan Silivri, 1,5 milyonlarda yoğun ilgi odağında. Çatalca'nın kuzey tarafları ve Anadolu'daki Şile, Ağva yerleri de tercih edilen bölgeler arasında.

Tekirdağ'da ise Saray, Kadıköy mahalleleri ile Güngörmez, Ergene gibi yerler dikkat çekmekte. Kırklareli'nde Lüleburgaz, Babaeski ise tercih edilen bölgeler arasında.

Çanakkale'de Lapseki, Gelibolu ve Biga yoğun ilgi görmekte. Ayvacık'ta da son dönemde ise yatırım ilgisi arttı.

Yalova, Sakarya, Bursa ve Kocaeli'de ise Mudanya, İnegöl, Karacabey gibi yerler tercihte ön planda. Bu yerlerdeki fiyatlar, metrekare başı ve araziye göre değişiklik göstermekte. Ortalama ise arsa fiyatları 2 bin TL seviyesinde, arazi fiyatları ise bin TL seviyelerinde."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.