Hiç beklemeyenler bile ikramiye alacak Anayasa Mahkemesi'nden flaş ikramiye kararı

Hiç beklemeyenler bile ikramiye alacak  Anayasa Mahkemesi'nden flaş ikramiye kararı
Kamu çalışanlarının toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanabilmesi için yüzde 2 barajını aşan bir sendikaya üye olma şartı Anayasa'ya aykırı bulundu. Karar binlerce çalışanın ikramiye almasının önünü açtı.

Anayasa Mahkemesi kararı ile kamu çalışanlarının ikramiye almasını engelleyen yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olma şartı iptal oldu. Bilmiyor olabilirsiniz ama ikramiye alacaksınız...

Anayasa Mahkemesi bugün Genel Kurul gündeminde, 7429 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'da yer alan bazı maddelerin iptali istemiyle yapılan başvuruları görüşerek kararını açıkladı.

Yüksek Mahkeme Kanunun onbirinci maddesiyle, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin değiştirilen ek dördüncü yer alan yüzde 2 şartını iptal etti.

Buna göre, kamu çalışanlarına toplam kamu çalışan sayısının en az yüzde 2'sini üye olarak kaydeden sendikalara üye olma şartıyla toplu sözleşme ikramiyesi ödenmesini öngören düzenleme Anayasa'ya aykırı bulundu.

Yüksek Mahkeme iptale ilişkin kararının gerekçesi daha sonra yazılı olarak açıklayacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.