Google Chrome ezber bozdu Artık web sayfalarını dinleyebileceksiniz

Google Chrome ezber bozdu  Artık web sayfalarını dinleyebileceksiniz
Google, Android'deki Chrome ezber bozan yeni uygulaması ile gezindiğiniz web sayfalarındaki metinleri sesli olarak dinlemenizi sağlıyor. "Bu sayfayı dinle" özelliği şimdiden kullanıcıları etkilemiş görünüyor.

Özellik etkinleştirildiği zaman Chrome'un 3 noktalı taşma menüsünde "Bu sayfayı dinle" seçeneğini ortaya çıkıyor. Seçeneğe tıkladığınız zaman ise bir oynatma çubuğu ve düğmesi ile ileri geri sarma butonu, hızlı ve yavaş oynatmayı seçebileceğiniz bir medya oynatıcı beliriyor.. Görünen oynatıcıda metni işaretleme ve otomatik kaydırma gibi seçenekler de yer alıyor.

DonanımHaber'in aktardığına göre özellik açıkken diğer sekmelere geçilse bile mini ekranda oynatıcı sabitlenmiş halde kalıyor. Chrome ön planda çalışırken telefon kitlenirse bile ses çalmaya devam ediyor. Oynatma ancak ana ekrana geçişte ve ya da başka bir uygulamaya geçildiğinde duruyor.

"Bu sayfayı dinle" özelliğini henüz tüm kullanıcılar çalıştıramıyor. Chrome'un 121. sürümünde yer alan yenilik henüz genel kullanıma sunulmadı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.