Silinen numaralar sadece birkaç adımla geri gelecek

Silinen numaralar sadece birkaç adımla geri gelecek
Bir anda silinen rehber nasıl geri gelir diye soranlar için oldukça basit bir tüyo var.

Zaman zaman teknolojik cihazların dilinden anlamadığımız olur veya yaşanan karışıklıklar sonucunda rehberimiz bir anda silinebilir. Bu durumda başka bir yerde kayıtlı olmayan telefon numaraları için artık yapacak bir şey yoktur. İşte böyle anlarda silinen rehber nasıl geri gelir diye sormaya başlayabiliriz.

Rehber silindi nasıl geri getirebilirim diye soranlar için bunun çözümleri bulunuyor. Kimi insan artık geri gelmeyeceğini zannetse de silinen rehberi geri getirme programları olduğu gibi, bunun ücretsiz yolları da var, üstelik programsız. Böylece eskiden kayıtlı bulunan kişilere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. İletişiminiz sürmeye devam eder. Öyleyse, silinen rehber nasıl geri gelir?

SİLİNEN REHBER NASIL GERİ GETİRİLİR?

Telefonu eline alıp numaraların kayıtlı olduğu kısımda çaresizce isim arayanlar bazen ‘rehber silindi nasıl geri gelir’ sorusunu sormaya başlıyor. Çünkü aniden numaralarının silindiğini fark edebiliyorlar. Ancak bunun da bir çözümü var. Kolay yoldan işlemle silinen rehberi geri getirme işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar…

Silinen rehber nasıl geri gelir diyenlerin yapması gereken birkaç yöntem bulunuyor. Bunları uyguladığınızda silinen rehberi geri getirme programı kullanmanıza da gerek kalmayacak.

SİLİNEN REHBER NASIL GERİ GELİR? - YÖNTEM 1

Öncelikle yanlış bir hamleyle kişileri gizlediyseniz, bunu açmanız gerekebilir. Bu yöntemi ilk olarak deneyebilirsiniz. Böylece aslında silinmemiş olan ancak silindiği sanılan kişiler görünmeye başlayacaktır. Kişilerin tekrar rehberde görünmeye başlaması için şu adımları uygulayın:

Telefonda kişilerin isimlerinin yer aldığı ‘Kişiler’ sekmesini açarak sağ üst köşedeki üç noktaya dokunarak ‘Ayarlar’ı açın Burada ‘görüntüleme tercihleri’ sekmesini seçin. Açılan bölümdeki ‘Tüm kişiler’ seçeneğini aktif edin. Böylece kayıtlı kişilerin tümünü görebilirsiniz.

Ancak rehberinizde gizlenmiş isim yoksa ve aradığınızı bulamıyorsanız bu yöntem işinize yaramayacaktır. Bunun için silinen rehberi geri getirme işlemi yapmanız gerekebilir. O halde ‘rehber silindi nasıl geri getirebilirim’ sorusunun cevabını almanız gerekiyor.

SİLİNEN REHBERİ GERİ GETİRME - YÖNTEM 2

Rehberin gizlenmiş olmadığından emin olduysanız gerçekten numaralar silinmiş olabilir. Bunun için uygulamanız gereken Google hesabınızla senkronize olan telefonunuzun ayarlarını Google hesabınızdan değiştirmek olacaktır. Yani Android cihaz kullanıyorsanız, silinen rehber nasıl geri gelir sorunuzun yanıtı Google hesabınızda yatıyor. Ama bunun için telefonunuzun rehberini son 30 gün içerisinde yedeklemiş olmanız gerekiyor.

istenmeyen-ileti5.jpg

Google hesabı kişilerinizi yedekler. Ancak bunu seçmiş olmanız lazım. Yedeklemesine izin verdiyseniz ve 30 gün içerisinde numaraların biri veya birkaçı silindiyse, Google hesabınız üzerinden ‘Değişiklikleri geri al’ seçeneğiyle numaraların tekrar rehberinize dönmesini sağlayabilirsiniz. İşte adımlar:

1. Tarayıcınız üzerinden Gmail hesabınıza giriş yapın.

2. Sağ üst tarafta görünen profil fotoğrafının alt tarafında ‘Kişiler’ bölümü bulunuyor. Burayı seçin. Seçilen bölümde Google hesabı ile senkronize edilmiş kişiler gözükecek.

3. Burada kişilerin en üst tarafında bulunan, arama büyütecinin yanındaki ‘Yeni sekmede aç’ bölümüne tıklayın.

4. Açılan sekmedeki ‘Ayarlar’ seçeneğini seçin ve çıkan yazılardan ‘Değişiklikleri geri al’ bölümünü seçin.

22222.jpg

5. Bu bölümde 10 dakika ile 30 gün arasında geri yüklemeyi düşündüğünüz zaman aralığını belirleyerek Geri Al seçeneğini seçin. Bu sırada Gmail biraz beklemenizi gerektiren uyarıyı gönderecek. Biraz bekleyip kişilerin yüklendiğine şahit olabilirsiniz. Rehber silindi nasıl geri alabilirim diyenler için en ideal çözümlerden biridir.

SİLİNEN REHBER NASIL GERİ GETİRİLİR? – YÖNTEM 3

Silinen rehberi geri getirme programı kullanmadan kaybı önlemek için dışa aktarma yöntemi de işe yarayabilir. Bir önceki yöntem işe yaramadıysa mutlaka bunu denemelisiniz.

Rehber tamamen gitmişse, çoğu yöntem başarısız olacaktır. Ancak daha önce rehberinizi Google hesabınıza yedeklediyseniz bir umut ışığı daha bulunuyor. Bunun için öncelikle tarayıcıdan Gmail hesabınızı açın. Ardından bir önceki yöntemde olduğu gibi sağ taraftaki profil resminizin alt kısmındaki ‘Kişiler’ sekmesine gelin. Karşınıza gelen kişilerin üst tarafında yer alan ‘yeni sekmede aç’ seçeneğini seçin. Buraya kadar yaptığınız işlemler bir önceki yöntemi de andırıyor. Ardından önünüze açılan ekranın sol tarafındaki ‘Dışa aktar’ seçeneğini seçin.

33333.jpg

Dışa aktar seçeneğine bastığınızda dosya biçimi seçmeniz istenecek. Kişileri dışarı aktarmak istediğiniz dosyayı seçin.

Telefondan uyguluyorsanız, dosyayı indirip açarak kişilerinizin geri gelmesini sağlayabilirsiniz. Bilgisayardan uygularsanız, kişi dosyasını telefonunuza aktarım yoluyla ekleyin. İşte silinen rehberi geri getirme bu kadar kolay.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.