Google Haritalar'dan sürücülere oh be dedirtecek özellik

Google Haritalar'dan sürücülere oh be dedirtecek özellik
Kendini geliştirmeye devam eden Google Maps, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yönelik önemli bir adım attı.

Güncelleme, tünellerde GPS sinyalinin zayıf olduğu durumlarda dahi kesintisiz ve doğru yönlendirme sağlayarak sürücülerin yolculuklarını daha güvenli ve konforlu hale getiriyor.

Google, Waze'in tünel navigasyon özelliğini benimseyerek, tünellerde ve diğer uydu ölü bölgelerinde Bluetooth işaretçilerine destek ekledi. Bu özellik Android sürümünde geniş çapta kullanıma sunulmuş olsa da, iOS sürümünde henüz bulunmuyor.

Google Maps Nedir, Nasıl Kullanılır? – İsimtescil Blog

GOOGLE MAPS, WAZE'İN TÜNEL NAVİGASYON ÖZELLİĞİNİ EKLEDİ

Bu özellik, bazı beta ve diğer kullanıcılar için Ekim 2023'te görünmeye başladı, ancak şimdi ana sürümde yer alıyor.

Selalu Waspada! Ini Alasan Mengapa Rumah Anda di Google Maps Harus Blur - TrenAsia

SORUNSUZ BİR NAVİGASYON DENEYİMİ SUNUYOR

Google, bu yeniliği ile Waze'in uzun zamandır sahip olduğu bir özelliği bünyesine ekleyerek, kullanıcılara yeraltı gibi GPS sinyallerinin zayıf olduğu bölgelerde bile sorunsuz bir navigasyon deneyimi sunmayı hedefliyor.

İOS SÜRÜMÜNDE BULUNMUYOR

Android kullanıcıları için geniş çapta kullanıma sunulan bu özellik, henüz iOS sürümünde yer almıyor. Google Maps'te bu özelliği etkinleştirmek için kullanıcıların Ayarlar menüsünden Navigasyon Ayarları'na gidip, Sürüş Seçenekleri altında yer alan Bluetooth tünel işaretçilerini açmaları gerekiyor. Bu basit adım, özellikle karmaşık tünel yapılarındaki birden fazla şerit ve çıkışı olan yerlerde navigasyonu daha akıcı hale getiriyor.

DAHA AZ STRESLİ VE DAHA VERİMLİ BİR SÜRÜŞ DENEYİMİ SUNUYOR

Google Maps'in bu güncellemesi, özellikle yoğun şehir yaşamında, yeraltı geçitleri ve tüneller sık kullanılan rotalar arasında yer alıyor. Bu nedenle, Google'ın bu yeni güncellemesi, özellikle büyük şehirlerde yaşayan veya seyahat eden kullanıcılar için büyük önem taşıyor. Bu, özellikle karmaşık trafik düzenine sahip şehirlerde, kullanıcıların daha az stresli ve daha verimli bir sürüş deneyimi yaşamasını sağlayabilir.

Google Maps adds more Waze-like features, including driving-incident reports | TechCrunch

ETKİNLEŞTİRMEK İÇİN BU ADIMLARI TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Kullanıcılar, Google Maps'teki Ayarlar > Navigasyon Ayarları'na giderek, "Sürüş Seçenekleri" altında Bluetooth tünel işaretçilerini etkinleştirebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.