Google Chrome'da yapay zeka dönemi '3 yeni özellik yolda'

Google Chrome'da yapay zeka dönemi '3 yeni özellik yolda'
Google Chrome web tarayıcısı, Windows ve Mac platformlarında yapay zeka teknolojisini kullanacak yeni özelliklere kavuşuyor.

Google, yakında Mac ve Windows için Chrome tarayıcıya gelecek yapay zeka özelliklerini duyurdu.

Sekmelerinizi akıllıca organize etme, tema özelleştirme ve forum gönderisi, yorum ve fazlası gibi web üzerinde bir şeyler yazarken yardım almanın bir yolu dahil olmak üzere üç yeni AI destekli özellik ekleneceğini duyurdu.

YAPAY ZEKA SEKME GRUPLARI

Yapay zeka, kullanıcıların tarayıcılarını düzenlemelerine ve kişiselleştirmelerine yardımcı olacak. Yeni Sekme Düzenleyici özelliği, Chrome kullanıcılarına açık olan sekmelere otomatik olarak grup önerileri sunacak ve bu grupları oluşturacak.

1.jpg

Kullanıcılar, bir sekmeye sağ tıklayarak "Benzer Sekmeleri Düzenle" seçeneğini seçebilecekler. Chrome, ayrıca oluşturulan sekme gruplarının daha kolay bulunmasını sağlamak için ad ve emojiler de önerecek.

Sekme Grupları özelliği geçen yıl tanıtıldığından beri önemli bir güncelleme almamıştı.

Ancak yeni üretken yapay zeka özellikleri, mevcut Sekme Grubu özelliğini daha işlevsel bir seviyeye taşıyacak gibi görünüyor.

YAPAY ZEKA İLE ÖZEL TEMALAR

Yeni güncelleme, Android 14 ve Pixel telefonları için sunulan üretken yapay zeka duvar kağıdı deneyimini Chrome tarayıcısına taşıyor. Google, kullanıcılara özel temalar oluşturma imkanı sunmak için metinden görsel üretme modelini entegre ediyor.

2.jpg

Artık kullanıcılar, "Chrome’u Özelleştir" yan panelini açtıktan sonra "Temayı Değiştir"e tıkladıklarında, yeni "Yapay Zeka ile Oluştur" seçeneğiyle çeşitli şekillerde temalarını özelleştirebilecekler.

Önceki sürümlerde, Chrome kullanıcıları sanatçıların temalarının yanı sıra arasından seçim yapabilecekleri çeşitli renkli ve basit temaları kullanabiliyorlardı. Ancak, bu yeni özellik sayesinde, kullanıcılar kendi duygusal durumlarına daha uygun ve kişiselleştirilmiş temalar oluşturabilecekler.

YAZMA YARDIMCISI

Yapay zeka destekli yazma yardımcısı özelliğine sahip olan "Yazım Yardımı" adlı yeni özellik, kullanıcılara webde içerik taslağı oluşturmak konusunda rehberlik etmeyi amaçlıyor.

Kullanıcılar, metin kutularına sağ tıklayarak veya belirli bir alana odaklanarak "Yazmama yardım et" seçeneğini seçerek, önerilen metinlerle destek alabilecekler.

3.jpg

Bu yerleşik araç aynı zamanda kullanıcıların çeşitli sitelerde inceleme ve yorum yazarken deneyimlerine rehberlik ederek, kullanıcıya deneyimsel bir yardımcı olacak.

Google, Chrome'un yeni sekme düzenleyici ve yapay zeka tema oluşturucu özelliklerini yakın bir tarihte Amerika'da kullanıma sunmayı planlıyor.

M121 sürümüyle birlikte, bu özellikler Windows PC ve Mac bilgisayarlarında kullanılabilecek. Kullanıcılar, Chrome ayarlarında bulunan "Deneysel Yapay Zeka" menüsünden bu özelliklere erişim sağlayabilecekler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.