Instagram'dan çok konuşulacak yeni özellik 'Artık değiştirildiğinde bildirim gidecek'

Instagram'dan çok konuşulacak yeni özellik 'Artık değiştirildiğinde bildirim gidecek'
Meta, Instagram ve Facebook'da uygulanacak genç kullanıcılar için yeni kısıtlamaları duyurdu.

Mesajlaşma sınırlamaları ve ebeveyn denetimleri artırılarak, platformlarda genç kullanıcıların daha güvenli bir çevrede bulunmaları hedefleniyor.

Instagram'da yapılan güncelleme ile 18 yaş üzeri kullanıcılar, kendilerini takip etmeyen gençlere mesaj gönderme özgürlüğünde sınırlamalarla karşılaşacak.

1.jpg

Yeni mesaj gönderme sınırlamaları, varsayılan olarak 16 yaşın altındaki tüm kullanıcılara (bazı ülkelerde ise 18 yaşın altındaki kullanıcılara) uygulanacak.

Meta, bu kısıtlamaları uygulamadan önce genç kullanıcılara bir bildirim göndererek bilgilendirecek.

Ayrıca, Messenger kullanıcıları artık yalnızca Facebook arkadaşlarından veya kişi listelerinde ekli olan kullanıcılardan mesaj alabilecekler.

GİZLİLİK AYARLARI DEĞİŞTİRİLDİĞİNDE EBEVEYNE ONAY BİLDİRİMİ GİDECEK

2.jpg

Meta, DM sınırlamalarına ek olarak ebeveyn denetimlerini daha etkili hale getirdi. Artık genç kullanıcılar, hesaplarında gizlilik ayarlarını değiştirdiklerinde ebeveynlerine onay bildirimi gönderilecek.

Gençler, hesabın gizlilik seviyesini herkese açık yapma, hassas içerik kontrolünü değiştirme veya DM ayarlarını değiştirme gibi gizlilik ayarlarını ebeveyn onayı olmadan gerçekleştiremeyecekler.

Önceki uygulamada, bu tür değişiklikler sadece ebeveynlere bildirim gönderiliyordu.

Meta'dan Genç Kullanıcıları Reklamverenlerden Koruyan Hamle - Skipgec

Instagram, genç kullanıcılarının gizliliğini koruma ve istenmeyen içeriklere karşı önlem alma konusunda önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.

Platform, gençlerin DM üzerinden maruz kaldıkları istenmeyen ve uygunsuz içerikleri filtrelemek için yeni bir özellik sunacak. Bu güvenlik önlemi, aynı zamanda uçtan uca şifreli sohbetlerde de etkili olacak.

Ancak, Meta şirketi, bu özellikleri sunarken gençlerin gizliliğini nasıl sağlayacağı ve hangi içeriklerin uygunsuz olarak değerlendirileceği konusunda detaylı bilgi vermedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.