Yapay zeka artık rüyalara da girecek 'O cihazla rüya kontrolü mümkün'

Yapay zeka artık rüyalara da girecek 'O cihazla rüya kontrolü mümkün'
Yapay zeka destekli olarak geliştirilen ‘Halo’ adlı bir nöroteknolojik cihaz sayesinde rüyaların kontrol edilmesinin mümkün kılınacağı iddia edildi.

Hayatın her alanında insanların karşısına çıkmaya başlayan yapay zeka teknolojileri sonunda rüyalara müdahale edilebilmesi için bir cihaza entegre oluyor.

Prophetic şirketinin geliştirdiği giyilebilir bir teknolojiye sahip yapay zeka destekli Halo cihazının ‘REM’ uykusundayken beynin prefrontal korteks bölümüne sinyal göndererek kontrol edilebilir rüyalar görülmesini sağlayacağı öne sürüldü.

halo3.webp

BEYNE GÖNDERİLEN SİNYALLER SAYESİNDE GERÇEKLEŞECEK

Cihaz, takıldığı kişinin REM uykuya geçtiği anda beynine sinyaller yollayarak rüya görmesini tetikliyor. Bu sırada kişilerin lusid rüya görmelerini sağlayan cihaz, kişilerin rüyalarını yönetmelerine imkan tanıyor.

Kişilerin rüyada olduklarını bildikleri ve rüyalarında gördüklerini yönetebildikleri rüyaları ifade eden lusid rüyalar, yapay zeka destekli Halo ile görülebiliyor.

halo1.webp

GELECEK YIL ÇIKMASI PLANLANIYOR

Üretici firmanın internet sitesinde yaptığı açıklamaya göre lusid rüyaların görülmesini mümkün kılan ve şu an test aşamasında olduğu söylenen Halo’nun 2025 yılında kullanıcı deneyimine sunulması planlanıyor.

Öte yandan firmanın, henüz test aşamasında olan cihaz için gönüllü denek olabilecek kişileri aradığı ve şimdiden 400 kişinin kaydolduğu öğrenildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.