Google Bard diğerlerini gölgede bırakacak '5 yeni özelliği kullanıma sundu

Google Bard diğerlerini gölgede bırakacak '5 yeni özelliği kullanıma sundu
Teknoloji devleri yapay zeka konusunda yarışmaya ve geliştirdikleri özellikleri kullanıma sunmaya devam ediyor.Google'ın yeni gözdesi 5 yeni özelliğini kullanıma açtı.

Yapay zekanın gelişim göstermesi, teknoloji şirketlerinin de piyasadaki hareketliliğini arttırıyor. ChatGPT ile yapay zekanın bazı bilgilerin sorgulanıp, araştırması, metin yazımı gibi alanlarda yaygınlaşması teknoloji devlerini de bu alanda yeni atılımlar yapmaya itti. Son dev yenilik ise Google’ın yeni gözdesi yapay zeka sohbet robotu olarak piyasaya sunduğu Bard’tan geldi. Google Bard için tasarladığı 5 yeni özellik ile bu alandaki diğer markalara fark atmayı planlıyor. İşte teknoloji meraklarını sevindirecek çok işlevsel yeni özellikler….

TEKNOLOJİ KENDİNİ GÜNCELLİYOR

Bu yeni özelliklerle kullanıcıların yapay zekadan alabilecekleri verimin katlanması hedeflenirken, şirketin bu alandaki çalışmalarını sürdürdüğü biliniyor. Teknolojinin kullanım alanının genişlemesiyle birlikte kullanıcıların yapay zekadan birçok alanda istifade etmeye başlaması, sistemin kendini güncel tutmasının en önemli etkenlerinden biri oarak ön plana çıkıyor.

YENİ ÖZELLİKLER NELER?


MOTOKO İLE DAHA KİŞİSEL BİR DENEYİM

Motoko, mevcut bilgilerle kendi kişiselleştirilmiş sohbet botlarını oluşturabilme ve bunları diğer insanlarla paylaşabilme yeteneği sunan bir özellik olarak öne çıkıyor. Her kullanıcıya özelleştirilmiş bir kullanım deneyimi sunmak için tasarlanan bu özellik diğer yapay zekalara göre daha kişiselleştirilmiş olduğundan Google teknolojisi ön plana çıkaracak bir detay olarak görülüyor.

GOOGLE ONE WITH BARD ADVANCED

Google, yakın bir tarihte tanıttığı yeni yapay zeka dil modeli Gemini ile dikkat çekiyor. Bu Yapılan testlerde, Gemini'nin OpenAI'ın GPT-4 modeline kıyasla üstünlük sağladığı belirtiliyor. Bu da teknoloji severlerin tercihlerinde Google’ı ön sıraya yükseltecek yeni bir gelişme olarak göze çarpıyor. Öte yandan Google One kullanıcıları da Gemini Ultra ile desteklenen Google Bard'ı kullanabilecekler. Şu an itibarıyla Google Bard'ın Gemini Pro'dan destek aldığı ifade ediliyor.

TASK

Gallery özelliği bir nevi Bard'ın kullanımını kolaylaştırmak için tasarlanmıl bir yenilik Google Bard'ın çeşitli yeteneklerini keşfetmeyi kolaylaştırıyor. Ancak, kullanıcılar bu özellik aracılığıyla metinden resim oluşturma gibi daha kapsamlı ve zaman alıcı görevleri takip edebilecekleri için etkili bir yardımcıya dönüşebilirler.

HARİKA METİNLER İÇİN YENİ SEÇENEK

Power Up özelliği, kullanıcıya müthiş bir metin yazarlığı deneyimi sunuyor. Bu özelik yeni içeriklerde öne çıkmanıza yardımcı olmak tasarlandı. Kısa metinleri genişletme imkanı sunarak özellikle ödevleri kısa kalan öğrencilere yardımcı olacak bir özellik olarak öne çıkıyor

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.