Microsoft zirveye yaklaşıyor

Microsoft zirveye yaklaşıyor
Microsoft, ABD'deki en değerli şirket unvanını yeniden kazanıyor. Piyasa gözlemcileri, Redmond merkezli şirketin, Apple'dan başka bir rakibi olmadığını ifade etti.

Microsoft, ABD'deki en yüksek değere sahip şirket unvanını tekrar elde etmeye doğru hızla ilerliyor. Piyasa uzmanlarına göre, Redmond merkezli şirketin, Apple dışında pek rakibi bulunmuyor.

Microsoft'un şu anki piyasa değeri MarketWatch'a göre 2,73 trilyon dolar civarında tahmin ediliyor. Bu rakam, Apple'ın 2,83 trilyon dolarlık piyasa değerine yaklaşık 100 milyar dolar daha az.

İki şirket arasındaki piyasa değerindeki fark, 22 Kasım 2021'de bu kadar belirgin değildi. Microsoft'un hisseleri %57 oranında artarken, Apple'ın hisseleri %47 oranında arttı. Ayrıca, Microsoft'un hisse senetleri 2024'ün başlarında daha az değer kaybetti.

appl-msft-780x470-1.png Microsoft'un hisse fiyatlarındaki artış, şirketin bulut hizmeti olan Azure'a yönelik global kurumsal harcamalardaki yükselişten kaynaklanıyor. Bu iş kolundaki hızlı büyüme, geçen yıl şirketin ürünlerine entegre ettiği yapay zeka tabanlı teknolojilerin popülaritesinin artmasından da etkileniyor.

2024, Apple için keskin bir rekabet dönemi olabilir. Şirketin yapay zeka teknolojileri, rakiplerinden biri olan Alphabet'in bir parçası olan Google'ı geride bırakmasına yardımcı oldu. Ancak bu yıl, Microsoft'un müşterilerinin yapay zeka algoritmalarını geliştirmeye ve yeni yazılım ürünleri çıkarmaya devam edip etmeyecekleri belirsiz.

Apple açısından, şirket son çeyreklerde hızlı bir büyüme göstermiyor. Bunun yanı sıra, Çin pazarındaki artan rekabet ve genel makroekonomik baskılar tüketici harcamalarını etkiliyor. Bu durum, Cupertino merkezli şirketin gelirinin geçen yılın dört çeyreğinde düşüş göstermesine yol açtı. Analistler, Apple'ın 2024'te akıllı telefon pazarında daha sert bir rekabetle karşılaşabileceğine inanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.