Google'dan dev hamle 'Sevilen özellik yalnızca bu modellere gelecek'

Google'dan dev hamle 'Sevilen özellik yalnızca bu modellere gelecek'
Google Haritalar, iPhone 14 Pro, Pro Max ve iPhone 15 serisine özel Canlı Etkinlikler özelliğini hayata geçirmek için yeni bir adım attı.

Uzun bir süredir beklenen iOS Canlı Etkinlikler özelliği, yakın bir zamanda Google Haritalar'ın güncellenmiş sürümünde kullanıcıların hizmetine sunulacak.

Google Haritalar, iOS platformundaki bu güncellemeyi test etmeye devam ediyor ve Dinamik Ada ile Canlı Etkinlikler özelliklerini içeriyor.

How Does Google Maps Work? The Tech Behind Google Maps

GOOGLE HARİTALAR, İPHONE İÇİN DİNAMİK ADA VE CANLI ETKİNLİKLER ÖZELLİĞİNİ KULLANACAK

Geçtiğimiz Şubat ayında ortaya çıkan bu güncelleme, özellikle iPhone 14 Pro, Pro Max ve iPhone 15 serisi kullanıcıları için tasarlandı. Dinamik Ada ve iOS Canlı Etkinlikler özelliğine özel olan güncelleme geçen sene Şubat ayında ortaya çıktı.

Canlı Etkinlikler özelliği, Dinamik Ada'ya özel olarak geliştirildiği için, sadece bu özellikle donatılmış iPhone modellerinde kullanılabilecek.

Google haritalar dinamik ada, google haritalar canlı etkinlikler, canlı etkinlikler özelliği, iPhone Google haritalar

Bu özelliğin avantajı, kullanıcıların güncelleme sonrasında canlı yol tarifleri gibi bilgilere telefonlarını açmadan erişebilmelerini sağlamak.

Yeni Google Haritalar özelliği, hem dinamik ada üzerinde hem de kilit ekranında kullanılabilecek.

Güncelleme, anlık trafik durumu, canlı yol tarifleri, gerçek zamanlı tahmini varış süreleri, toplu taşıma seçenekleri, bisiklet yolları gibi bir dizi özelliği içerecek.

Bu bilgilere telefon ekranını açmadan erişim sağlamak, özellikle kullanıcılar için pratik bir avantaj sunacak.

Google Maps Nedir, Nasıl Kullanılır? – İsimtescil Blog

Şu an için Dinamik Ada özelliğinin Android telefonlarda bulunmaması nedeniyle, Canlı Etkinlikler özelliği sadece belirli iPhone modellerinde kullanılabilecek gibi görünüyor.

Ancak, özellik ilgi çekici olduğundan, gelecekteki güncellemelerle Android ve diğer iPhone modellerine de getirilebilir.

Bu özelliğin iPhone 16 modellerinde de kullanılması bekleniyor, ancak özelliğin tam olarak ne zaman kullanıma sunulacağı henüz net değil.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.