Google o ücreti kaldırıyor 'Kullanıcılar bu habere çok sevinecek'

Google o ücreti kaldırıyor 'Kullanıcılar bu habere çok sevinecek'
Google, verilerini başka bir bulut sağlayıcısına veya şirket içi veri merkezine taşımak isteyen Google Cloud müşterilerinden ücret talep etmeme kararı aldı.

Bir blog gönderisi ile duyurulan bu karar, Google'ın müşterilere daha fazla esneklik sunma ve rekabet avantajını artırma amacını taşıyor.

Google Cloud, veri aktarım ücretlerini kaldırıyor - Webrazzi

Gönderide Google bulut başkan yardımcısı Amit Zavery şu ifadeleri kullandı:

"Bugünden itibaren, Google Cloud'u kullanmayı bırakıp verilerini başka bir bulut sağlayıcısına ve/veya şirket içine taşımak isteyen Google Cloud müşterileri, verilerini Google Cloud'dan taşımak için ücretsiz ağ veri aktarımından yararlanabilirler. Bu, dünya genelindeki tüm müşteriler için geçerlidir."

Google'ın sunduğu bilgilere göre, BigQuery, Cloud Bigtable, Cloud SQL, Cloud Storage, Datastore, Filestore, Spanner ve Persistent Disk gibi Google Cloud servislerini kullanan müşteriler, ücretsiz transfer özelliğinden yararlanabilecekler.

BRI TECH - Google Cloud Platform: Cara Kami Memanfaatkannya - BRI TECH

60 GÜN İÇİNDE VERİLER AKTARILABİLECEK

Ancak bu avantajdan faydalanabilmek için kullanıcıların bir onay sürecinden geçmeleri gerekiyor. Onay süreci tamamlandığında, müşterilere 60 gün içinde verilerini başka bir platforma taşıma imkanı sunulacak.

Google Cloud coming to South Africa, an African first – The Mail & Guardian

Eğer bu süre zarfında veri aktarımı tamamlanmazsa, ikinci bir onay başvurusu yapılması gerekecek.

Veriler, Google Cloud dışına aktarıldıktan ve yazılı bulut sözleşmesi sona erdikten sonra, veri aktarım ücretinden feragat edilecek.

Bu noktada, fatura kredisi kullanılarak veri aktarım ücreti karşılanabilecek.

Google'ın bu adımı, gelecekteki yasal düzenlemelere karşı bir hazırlık olarak kabul edilebileceği gibi, aynı zamanda şirketin rekabet avantajını artırma stratejisinin bir parçası olarak da değerlendirilebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.