iPhone kullananlara büyük şok 'Cihazlar bir anda kilitleniyor'

iPhone kullananlara büyük şok 'Cihazlar bir anda kilitleniyor'
Apple’ın milyonlarca iPhone kullanıcısını ilgilendiren bir sorun iOS 17.4 Beta 1 güncellemesi ile gündeme geldi. Güncellemenin telefonu kilitlediği, şarj almasını engellediği öne sürüldü.

iPhone cihazlarına yeni gelen güncellemenin telefonu kilitleyip dokunmatiğini kullanılamaz hale getirdiği, kabloyla şarj almada sıkıntılar yaşattığı ve kilitlenip kaldığı bilgisi kullanıcıları telaşlandırdı.

Güncellemeyle birlikte yeni 118 adet emojinin geleceği duyurulmuş, ayrıca Canlı Etkinlik olarak takip edilebilmesi, Dinamik Ada’da gösterileceği gibi bilgiler verilmişti.

1515139.jpg

ŞARJ ALMADA VE DOKUNMATİKTE SORUN ÇIKTI

İddialara göre iPhone için gelen son güncelleme iOS 17.4 Beta 1, yüklendiği anda telefonun kilitlenmesine neden oldu.

Güncellemeyi kurup deneyerek video çeken Sihirli Elma Editörü Taha Karaca, iPhone marka telefonunun kilitlenerek dokunmatiğinin devre dışı kaldığını öne sürdü.

iphone-1.jpg

Bunun dışında, cihazının fişe takılarak kabloyla şarj almadığını, şarj olabilmesi için kablosuz MagSafe kullanması gerektiğini keşfederek videolu bir anlatımda bulundu.

SORUN BİR TÜRLÜ DÜZELMEDİ

Sorunun hiçbir şekilde çözülmediğini ifade eden editör, çareyi cihazı bilgisayara bağlayarak sıfırlama işlemi yapmada buldu. Ardından iOS 17.3 sürümüyle yeni kurulum yaptı.

Konuyla ilgili Apple şirketinden henüz bir açıklama gelmedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.