Ünlü marka yapay zeka desteği için tarih verdi 'Nefesler tutuldu bekleyiş başladı

Ünlü marka yapay zeka desteği için tarih verdi 'Nefesler tutuldu bekleyiş başladı
Herkes bunu bekliyordu, sonunda tarih verildi. Yapay zeka destekli ilk iPhone için Apple analistinden tarih geldi.

Teknoloji şirketleri yapay zeka desteği için sıraya girdi. Kullanıcılara benzersiz bir deneyim sunmak isteyen markalardan biri olan Apple, yapay zeka yatırımlarını yapıyordu. Daha önce Siri’yi yeniden yapılandırmak için çalışmalar başlatan Apple’ın son hedefi, yapay zeka destekli iPhone oldu. Şirket tarafından yapay zeka özellikleri bulunan iPhone marka telefonun önümüzdeki yıl çıkacağı öne sürüldü.

59ef5827f722aa2f9518c619.webp

YAPAY ZEKA ÖZELLİKLERİYLE GELEBİLİR

Yapay zekanın hayatın her alanına girmesiyle birlikte cep telefonu markaları da bununla ilgili adımlar atıyor. Daha önce Samsung şirketinden gelen yapay zeka hamlesi ile Galaxy AI duyurulmuş, akıllı telefonlarda yapay zeka desteği S24 serisiyle hayata geçmişti. Bunun üzerine Apple tarafından yapay zeka özellikleri bulunan telefonla ilgili de gelişmeler gelmeye başladı.

yapayzeka.jpg

Shiftdelete.net’te yer alan habere göre Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun iddiaları gündeme geldi. Analist, 2025 yılında çıkacak olan iPhone 17 serisinin tasarım değişikliklerinin bulunacağını, ayrıca modelin yapay zeka özellikleri içereceğini öne sürdü. Modelin ‘AppleGPT’ adında sohbet botuna sahip olacağı ve ‘Neural Engine’ gibi özelliklere sahip olacağı da öne sürülen bilgiler arasında yer aldı.

sms-1.jpg

İddialar, iOS 18 üzerinde şekillenmişti ancak önümüzdeki aylarda tanıtılması beklenen işletim sisteminin Siri’ye değişiklikler katacağı açıklandı. Bunun üzerine analist Kuo, bu geniş çaplı sistem güncellemesi öncesi yapay zekanın test edileceğini söyledi. Böylece 2025 yılında yapay zeka kullanımının kullanıma sunulacağı açığa çıktı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.