Yuhalanan İsrailli sanatçı Eurovision 2024 finaline kaldı! Ortalık karıştı

Yuhalanan İsrailli sanatçı Eurovision 2024 finaline kaldı! Ortalık karıştı
Bu yıl İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen 2024 Eurovision Şarkı Yarışması İsrail protestolarına sahne oldu. İsrail'i temsil eden sanatçı Eden Golan sahnede yuhalansa da İsrail'in finale kalan ülkelerden olması birçok ülkeden tepki topladı.

11 Mayıs'ta yapılacak final gecesinde ise salona Filistin bayrağı sokulması yasaklandı. 2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nın yarı finali geniş bir katılımla İsveç'in Malmö'de gerçeşleştirildi. Konuk olarak Sertap Erener'in de katıldığı yarışmada İsrail'i temsil eden sanatçı Eden Golan sahneye çıkınca ortalık karıştı. Seyircilerin arasından çok sayıda kişi Eden Golan'u yuhalayarak protesto etti. Bir seyirci salonda 'Özgür Filistin" diye bağırarak slogan attı. İsrailli sanatçı protestolar karşısında şarkısına başlayamadan sahneyi terk etti.

Ancak İsrail Hurrican şarkısı ile yine de finale yükselen ülkeler arasında yer aldı. Finale çıkan diğer ülkelere ise Hollanda, Letonya, Hollanda, Norveç, Estonya, Avusturya, Ermenistan, İsviçre, Gürcistan ve Yunanistan oldu. Eurovisiyon 2024 yarışmasının finali ise 11 Mayıs'ta yapılacak.

"YUNANİSTAN HALAYIMIZI DA ÇALMIŞ"

Yunanistan'ın temsil eden sanatçının şarkısını mendillerin sallandığı bir halay eşliğinde söylenmesi dikkat çekti. Sosyal medya kullanıcıları arasında 'Yunanistan halayımızı da çaldı' yorumları yapıldı.

SERTAB ERENER SALONU COŞTURDU

Yarı finalde konuk sanatçı olarak sahne alan Sertap Erener' 2003 yılında Türkiye'ye birincilik getiren “Everyway That I Can” şarkısını seslendirdiğinde ise salon coşku ile sanatçıya eşlik etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.