Teknoloji devleri güçlerini birleştirdi 'Markalar arasında rekabet kızıştı'

Teknoloji devleri güçlerini birleştirdi 'Markalar arasında rekabet kızıştı'
Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Samsung, dev cep telefonu işlemcisi üreten şirketle güçlerini birleştirdiğini açıkladı.

Samsung’un yaptığı 2023 yılı kapanış toplantısında, yeni gelişmelerden söz edildi. Söz edilen gelişmelerden bir tanesi de Samsung-Qualcomm işbirliği oldu.

Şirketin üst yönetimi tarafından yapılan açıklamaya göre, markanın amiral gemisi telefonlarında Snapdragon işlemciler görülmeye devam edilecek.

qualcomm-pch.jpeg

SAMSUNG VE QUALCOMM ARASINDA ANLAŞMA GÜNCELLENDİ

Samsung’un Galaxy S24 Ultra serisinde Snapdragon kullanılırken Galaxy S24 ve S24+’ların birçok ülkede sadece Exynos ile birlikte gelmesi, iki şirket arasındaki anlaşmanın yakın zamanda sonlanacağı iddialarını beraberinde getirmişti.

Ama yeni gelişmeler ve ortaya çıkan açıklamalar sonrasında Samsung ve Qualcomm arasındaki birliktelik yeni bir anlaşmayla taçlandığı ortaya çıktı.

1400x1050galaxy-s24-ultra-ozellikleri-netlesmeye-basladi-neler-sunacak.jpg

QUALCOMM’DAN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Qualcomm yönetimi de resmi kanallardan yaptığı açıklamada Samsung ile yaptıkları uzun dönemli stratejik işbirliğinin süreceğini doğrularken, yapılan bu anlaşmanın Snapdragon 8 serisi işlemcilerin değerine değer katacağını bildirdi.

Yaşanan tüm bu gelişmeler Samsung’un en azından yakın zamanda, amiral gemisi modellerinde MediaTek işlemciler kullanmayacağınının bir kanıtı olarak ortaya çıkıyor.

qualcomm-huawei-icin-lisans-aldi-iddiasi-1.jpg

DİĞER MARKALARLA ARASINDA Kİ REKABET KIZIŞACAK

Qualcomm ile yapılan ittifakın, Samsung’a Apple iPhone‘lar karşısında nasıl bir rekabet avantajı sağlayacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.

2024 yılının girmesiyle beraber teknoloji sektöründe yaşanan gelişmeler, markalar arasında rekabetin kızışacağının sinyallerini veriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.