Hafize Gaye Erkan hakkında flaş iddia 'Bomba kulis bilgisi geldi'

Hafize Gaye Erkan hakkında flaş iddia 'Bomba kulis bilgisi geldi'
Hafize Gaye Erkan ile ilgili gündemi sarsacak bomba kulisi Haber 10 Yazarı Erdal Sağlam paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Merkez Bankası Başkanlığı görevine getirilen Hafize Gaye Erkan gündemden düşmüyor.

Geçtiğimiz haftalarda Hafize Gaye Erkan’ın İstanbul’daki kira fiyatlarına ilişkin açıklamaları günlerce konuşulmuştu. Yine dün çıkan haberlerde Merkez Bankası (MB) çalışanı Büşra Bozkurt, Başkan Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığını öne sürülerek CİMER’e şikâyet edildiği iddia edildi.

iddia-hafize-gaye-erkanin-babasi-merkez-bankasi-calisanini-isten-kovdu-ulou.webp

Ayrıca Erol Erkan’ın bankada oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiği ifade edilmişti. Hafize Gaye Erkan bu iddiaların asılsız olduğunu söylerken iddiaların sorumluları hakkında yasal işlem başlatacağını aktardı.

ABD TOPLANTISINDAN DÖNMEDİ

Gündemden düşmeyen Hafize Gaye Erkan ile ilgili 10 Haber yazarı Erdal Sağlam’dan bomba kulis bilgisi geldi. Erdal Sağlam, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın, geçen haftaki yatırımcı toplantısından sonra ABD'den dönmediğini belirtti.

Yazar Sağlam, "Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın görevde kalmasının artık çok zorlaştığı anlaşılıyor" ifadelerini kullandı.

iddia-merkez-bankasi-nin-sosyal-tesisi-erkan-ailesine-tahsis-edildi.jpg

ERDOĞAN MERKEZ BANKASI BAŞKANI'NDAN RAHATSIZ

Yazısında, Merkez Bankası koridorlarında Başkan Gaye Erkan’ın yakın zamanda ayrılacağına ilişkin söylenti ve beklentiler olduğunu aktaran Erdal Sağlam, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Erkan’la ilgili rahatsızlıkları olduğunu ifade etti.

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın yakın zamanda ayrılmak zorunda kalacağının personel arasında yoğun olarak konuşulmaya başlandığı söyleyen Sağlam'ın yazısında, seçimlere rağmen “daha önceden ayrılsın” gibi bir karar verme ihtimali yüksek olduğunun altı çizildi.

250229.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.