Erdoğan Mehmet Şimşek'e 'kesenin ağzını aç' talimatı verdi mi?

Erdoğan Mehmet Şimşek'e 'kesenin ağzını aç' talimatı verdi mi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Bakan Şimşek'e 31 Mart’ta yerel seçimlerine kadar 'kesenin ağzını aç' talimatı verdiği iddia edildi. Konu ile ilgili Şimşek'ten ilk açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere kadar 'kesenin ağzını aç' talimatı verdiği iddia edildi. Konu ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten ve Dezenformasyona Mücadele Merkezi'nden açıklama geldi.

Yerel seçime az bir süre kala siyasi partilerin belediye başkan adayları da belli olmaya devam ediyor. Adaylığı kesinleşenler yerel seçim için sahaya indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz gün 48 belediye başkan adayını daha açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e seçimle alakalı bir talimat verdiği iddia edildi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi iddiayı yalanlayarak, “Piyasa bozucu manipülatif haberlere itibar etmeyiniz” dedi.

“İDDİALAR DOĞRU DEĞİL”

ekran-goruntusu-2024-01-19-104857-001.png

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden (DDM) yapılan açıklamada “Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek’ten 31 Mart’a kadar kesenin ağzının açılmasını istedi.” iddiası doğru değildir. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ile Bakan Mehmet Şimşek arasında geçtiği iddia edilen konuşma tamamen asılsızdır” dedi.

Ülkemizin ekonomi yönetimi, Orta Vadeli Program (OVP) hedefleriyle uyumlu şekilde çalışmalarını sürdürmekte ve bütçe disiplinini öncelemek olduğunun altı çizilerek piyasa bozucu manipülatif haberlere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

“SEÇİM EKONOMİSİ İDDİALARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

DDM’nin ardından konu ile ilgili bir açıklama da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten geldi. İddiaları yalanlayan Şimşek, sosyal medya hesabından "Seçim ekonomisi iddiaları gerçeği yansıtmıyor. 2024 yılında bütçe hedeflerimizi tutturmakta kararlıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü destekleriyle Program hedeflerimize ulaşmak için gerekli politikaları kararlılıkla uyguluyoruz” ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2024-01-19-104848.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.