Merkez Bankası'nın faiz kararı ne zaman açıklanacak

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne zaman açıklanacak
Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı, 2024 yılının ilk faiz kararı için büyük önem taşıyor. Piyasa beklentileri ve ekonomik veriler ışığında faiz oranlarını belirleyecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ocak ayına ait faiz kararı, vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yılın ilk Para Politikası Kurulu'nun toplantı tarihi belli oldu.

FAİZ KARARI NE ZAMAN DUYURULUCAK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, 25 Ocak Perşembe günü Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yönetiminde bir araya gelecek.

104400-merkez-bankasi.jpeg

Toplantıda, enflasyonla mücadelede izlenecek politikalar ve faiz oranları değerlendirilecek. Toplantının ardından saat 14.00'te faiz kararı kamuoyuna duyurulacak. Aralık ayında yapılan son PPK toplantısında, politika faizi yüzde 20'den yüzde 42,5'e çıkarılmıştı.

ANKETE GÖRE YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ

Merkez Bankası'nın 2024 yılına ilişkin piyasa katılımcıları anketinin sonuçları açıklandı. Buna göre, yıl sonunda enflasyonun yüzde 42,04'e yükseleceği öngörülüyor.

prim-odemeleri-vade-sonunda-yapilabilecek-tcmb.jpg

Önümüzdeki 12 ayda ise enflasyonun yüzde 39,09 seviyesinde kalacağı tahmin ediliyor. Ankette dolar/TL kuru için de beklentiler yer aldı. Yıl sonunda doların 40 TL'ye ulaşacağı, 12 ay sonra ise 40,64 TL olacağı bekleniyor.

Ankette ayrıca TCMB'nin politika faizine ilişkin de tahminler bulunuyor. Buna göre, cari ay sonunda bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 45'e çıkacağı öngörülüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.