Selçuk Geçer gerçek rakamı açıkladı 'Emeklinin hiç bilmediği 2008 detayı ortaya çıktı'

Selçuk Geçer gerçek rakamı açıkladı 'Emeklinin hiç bilmediği 2008 detayı ortaya çıktı'
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, emeklilerin alması gereken gerçek rakamı açıkladı.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, 2008 yılında yapılan düzenlemeyi hatırlatarak emekli ücretlerindeki gerçek rakamı ortaya çıkardı.

EMEKLİLERİ MUTLU ETMEDİ

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği emekli maaşları geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. En düşük emekli ücreti 10 bin TL olarak açıklandı. Fakat yapılan maaş zammı emeklileri mutlu etmedi.

emekli-1.jpg

DÜZENLEME MAAŞ ZAMMINI ETKİLEDİ

2008 yılından önce emekliye yüzde 100 oranında artırım yapılırken, 2008 yılındaki dünyadaki ekonomik kriz neticesinde bu oran yüzde 30’a düşürülerek emeklileri derinden etkiledi.

GEÇER: GERÇEK RAKAM 19 BİN TL

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’de emekli maaşlarında geçekte olması gereken rakamı ortaya çıkardı. Geçer, 2008 yılı öncesini işaret ederek emekli maaşlarını hesapladı. Geçer, “2008 yılında yapılan düzenleme olmasaydı, bugünkü asgari ücrette, en düşük emekli maaşı 19 bin TL olacaktı. O gün emekli sesini çıkartmadı. Ortalama bir emekli maaşı da 35 bin TL civarında olacaktı ve insanlar bu sorunları yaşamayacaktı” dedi.

selcuk-gecer-16.jpg

Geçer, defalarca bu konuyu gündeme getirdiğini belirtirken, “Biz burada bas bas bağırırken enflasyonu yanlış açıklıyorlar. ‘Sizin cebinizdeki parayı alıyorlar’ derken gıkınızı çıkartmadınız. Ama bugün işte o yanlış açıklanan enflasyon yüzünden, satın alma gücünüzü kaybettiniz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.