Ünlü ekonomist bombayı patlattı ‘Döviz kurlarında kıyamet kopacak’

Ünlü ekonomist bombayı patlattı ‘Döviz kurlarında kıyamet kopacak’
Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolardaki korkutucu senaryoyu açıkladı.

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolarda yaşanacak olan kıyamet senaryosunu anlattı. Zelyut, çok büyük miktarda doları piyasada kazıyacaklarını belirterek yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu.

Milyonlarca yatırımcı elindeki parayı değerlendirmek amacıyla farklı yatırım kollarını tercih ediyor. Bu noktada dolar da dikkat çeken yatırım araçlarından biri oldu.

Son olarak 30 TL barajını geçen doların geleceği ise merak ediliyor. Uzman isimlerde dolara ilişkin net tahminlerini paylaşıyor. Bunlardan biri ise Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, oldu.

dolar-2.jpg

“YÜKLÜ MİKTARDA DOLARI ÇEKECEKLER”

Çok büyük miktarda doları piyasadan kazacaklarını söyleyen Zelyut, “Yüklü miktarda dolar çekilecek. Haliyle dolar miktarı azaldığı zaman da bu dönecek kurları etkileyecek. Bu da kurda bir yangın çıkartacak duruma kadar bizi getirecekler.” dedi.

ABD’de faiz indirimleri bu yıl içerisinde olacağı yönünde bir beklenti var. Peki bu Türkiye’yi nasıl etkileyecek? Zelyut, soruya şu cevabı verdi:

“ABD tarafından faiz indirimleri gecikmeli olarak yapılacak. Kısacası Haziran veya Temmuz'dan önce bir faiz indirimi dışarıda gelmeyecek.2024 ilk 6 ayında faiz inmezse, doların güçlü kalıp Türkiye'de kurların yukarı doğru gitmesine bir gerekçe yaratacağını söyleyebiliriz. Ama en önemli neden 1 trilyon dolara yakın bir para çekilecek ve bu fiziki olarak çıktığı zaman bunun dönüp Türkiye'yi etkilememesi gibi bir durumu olamaz.”

129949.jpg

“ENFLASYON ZIPLAR, KUR ÇOŞAR”

Fiziki olarak dolar miktarının çekilmesi ve faiz indirimlerinin ertelemesinin Türkiye’yi çok yakından etkileyeceğinin altını çizerken, “Seçim için kredileri gevşetilirse enflasyonu sağlam zıplatır. Çünkü ithalat patlar, üretim artar ve kur coşar. Dolayısıyla burada yangının ilk kibritini çakmış olurlar” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.