54 bin TL'ye çalışacak personel alınacak 'Şartlar belli oldu'

54 bin TL'ye çalışacak personel alınacak 'Şartlar belli oldu'
Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) Kara Kuvvetleri Komutanlığına sözleşmeli er alımı için açtığı ilana başvurular başladı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi internet sitesine göre, sözleşmeli erbaş ve er alımına başvurular, https://personeltemin.gov.tr adresi ve e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilecek. E-Devlet üzerinden başvuru yapacak adaylar, "bilgilerim" kısmından eğitim, iletişim, askerlik ve diğer istenilen bilgileri doldurduktan sonra otomatik olarak tercih ekranına yönlendirilecekler.

Başvuru yapan adaylar, sözleşmeli er alımı için ilan edilen satırı seçerek başvuru işlemlerini gerçekleştirecekler ve tercihlerini öncelik sırasına göre belirleyecekler.

555.jpg

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlana kimlerin başvurabileceği, başvuru şartları, başvuru süreci, seçim aşamaları, değerlendirme ve sınıflandırma faaliyetleri gibi genel bilgiler ile ilgili detaylar, Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinde yer almaktadır. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın 2024 Yılı (2024/1 Dönem) Sözleşmeli Er Başvuru Kılavuzu da bu bilgileri içermektedir.

Başvuruda bulunabilecek adaylar arasında, en az ilköğretim diplomasına sahip, askerlik hizmetini erbaş veya er olarak tamamlamış ve müracaatın yapıldığı yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla 25 yaşını bitirmemiş olanlar yer almaktadır. Askerlik hizmetini başlatmamış veya tamamlamamış olanlar ise düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 1 Ocak 2024 itibarıyla 20 yaşını doldurmuş ve 25 yaşını bitirmemiş olanlar başvuruda bulunabilirler.

thumbs-b-c-98323d12129a02b1a9464f0741746065.jpg

EN DÜŞÜK MAAŞ 34 BİN 200, EN YÜKSEK 53 BİN 900

Sözleşmeli erbaş ve erlerin maaşları, asgari ücret üzerinden belirlenmekte olup, görev yaptıkları birlik türü ve hizmet yıllarına göre hesaplanmaktadır. 2024 yılı temmuz zammına kadar bir sözleşmeli erin maaşı en düşük 34 bin 200 lira, en yüksek ise 53 bin 900 lira olarak belirlenmiştir.

Ayrıca, sözleşmeli erlerin kendi kusurları olmaksızın veya ilk sözleşmelerini veya müteakip sözleşme sürelerini tamamlamalarının ardından, Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrılmaları durumunda, görev yaptıkları süre kadar ikramiye ödenmektedir. Bu ikramiyeler, hizmet yılına göre 2024 yılı temmuz zammına kadar değişmekte olup, ilk hizmet yılında ayrılanlara 97 bin 600 lira, 7. hizmet yılında ayrılanlara ise 966 bin 375 lira olarak belirlenmiştir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.