Bankalar adeta yarışa girdi Emekli promosyonları 15 Bin TL'ye kadar çıkabilir

Bankalar adeta yarışa girdi Emekli promosyonları 15 Bin TL'ye kadar çıkabilir
Emekli vatandaşlar için bankalardan adete yarışta. Bu yıl da bankalar emeklilere promosyon ödemesi yapacak.

Emekli vatandaşlar için 2024 yılında yeni haberler geldi. Emekli maaşlarına yapılan zam oranı %37.57'den %42.6'ya yükseltilerek emeklilerin alım gücü arttırıldı. Bu zamla birlikte 2024 yılında en düşük emekli maaşı 7500 TL'den 10.000 TL'ye yükselirken, en yüksek emekli maaşı da 15.000 TL'den 20.000 TL'ye çıktı. Emekli maaşlarına yapılan bu zammın ardından bankalar da harekete geçti. Emekli maaş promosyonları için güncelleme yapan bankalar, yeni promosyon tutarlarını açıkladı. Bankalar arasında emekli vatandaşları kendi bünyelerine çekmek için bir rekabet başladı ve promosyon tutarları da arttı.

54655456654859.jpg

Emekli vatandaşlar, emekli maaşlarını 3 yıl boyunca aynı bankadan almaya taahhüt ettikleri takdirde nakit promosyon ödemesi alabiliyorlar. Bu promosyon ödemeleri, bankaların emeklileri kendi müşterileri yapmak için sunduğu bir teşviktir. Emekli maaşlarını almak için herhangi bir banka kısıtlaması olmadığından, emekliler istedikleri bankayı seçebiliyorlar. Emekli maaşlarını başka bir bankaya taşımak isteyenler ise bankaların sunduğu kampanyaları karşılaştırarak en uygun olanı bulmaya çalışıyorlar.

Emekli maaşlarını başka bir bankaya taşımak isteyenler, bunu banka şubelerinden veya e-Devlet üzerinden bildirebiliyor. Ancak, daha avantajlı bir promosyon ödemesi buldukları için banka değiştirmek isterlerse, taahhüt süreleri bitmeden bunu yapabiliyor. Bu durumda, eski bankalarından aldıkları promosyon ödemelerini geri ödemek zorunda kalıyor.

screen-shot-2023-10-04-at-16-w3jt-ptq4.jpg

5.000 TL EK PROMOSYON ÖDEMESİ GÜNDEMDE

Emekli maaşlarını bankalar müşterilerine, promosyon sözleşmesi imzalayarak üç yıl boyunca maaşlarını başka bir bankaya aktarmayacaklarına dair taahhüt vermekte. Bu taahhüt süresi içinde maaşlarını başka bir bankaya aktarmak isteyen müşteriler, kalan promosyon tutarının %66'sını geri ödemek zorunda kalacaklardır. 7500 TL promosyon alan bir müşteri, bir yıl sonra maaşını başka bir bankaya taşımak isterse, 5000 TL geri ödeme yapması gerekecektir. Sözleşme iptali sonrasında yeni bir promosyon başvurusu yapabilir ve 10.000 TL promosyon alabilir. Böylece emekli müşteriler, üç yıllık taahhüdünü yenileyerek 5000 TL ek gelir elde edebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.