Soykırım suçlamasıyla yargılanıyordu İsrail Cumhurbaşkanı Herzog hakkında Davos'ta bir şok daha

Soykırım suçlamasıyla yargılanıyordu İsrail Cumhurbaşkanı Herzog hakkında Davos'ta bir şok daha
İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu'na katıldığı sırada, hakkında çok sayıda suç duyurusu alındığını bildirdi.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, 'soykırım' suçlamasıyla Uluslararası Adalet Divanı'nda yargılandığı bir dönemde, Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu'na katıldı. Herzog'un ziyareti sırasında İsviçre'de bazı gruplar tarafından suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi. İsviçre savcılığı, konuyla ilgili detaylı bilgi vermedi.

Bu suç duyuruları, Gazze'de yaşanan insan hakları ihlalleriyle ilgili olarak Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'na (ICJ) açtığı 'soykırım' davasının bir parçası. Herzog, Davos'taki konuşmasında, İsrail aleyhine yapılan 'soykırım' suçlamalarının uluslararası toplum tarafından kabul edilmemesi gerektiğini savundu.

thumbs-b-c-a8e804dd8096234c7e3c0d9c02e7ad47.jpg

İsviçre'de İsrail Cumhurbaşkanı'na karşı açılan dava, Uluslararası Adalet Divanı'nın (ICJ) görüşünü bekliyor. İsviçre Başsavcılığı, suç duyurularının normal prosedüre göre değerlendirileceğini ve Cumhurbaşkanı'nın dokunulmazlık statüsünün inceleneceğini bildirdi. İsrail tarafından ise konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Gazze'deki şiddet olayları ve insan haklarına yönelik saldırılar, dünyanın dört bir yanından tepki çekiyor. Herzog'un İsrail'i Uluslararası Adalet Divanı'na (ICJ) şikayet etmesi ve davanın devam etmesi, İsrail'in Gazze'ye yönelik politikalarının uluslararası hukuka uygun olup olmadığını sorguluyor. Bu dava, aynı zamanda insan hakları savunucularının sesini de duyuruyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.