İsrail Gazze savaşı bölgeye yayılıyor ‘Peş peşe saldırılar düzenleniyor’

İsrail Gazze savaşı bölgeye yayılıyor ‘Peş peşe saldırılar düzenleniyor’
İsrail, Gazze savaşı bölgeye yayılıyor. İsrail, Lübnan ve Suriye’de peş peşe iki saldırı düzenledi.

İran’lı yetkililer, İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam’da düzenlediği hava saldırısında 5 Devrim Muhafızının öldüğünü açıkladı. Bu 5 kişiden birinin Hacıtullah Omidar olduğu ve Omidar’ın, Suriye’deki ‘Kudüs Gücü İstihbarat Şefi’ olduğu öğrenildi.

aw124192-03.jpg

İsrail’in düzenlediği hava saldırısında İranlı yetkililerinin toplantı yaptığı ve bina enkazı altında kalan kişiler için arama çalışması yapıldığını bildirdi. Binanın bulunduğu Mazeh bölgesinde Birleşmiş Milletler karargâhı da yer alıyor. Dört güdümlü füzenin kullanıldığı saldırıda 4 katlı bina tamamen yıkıldı.

İran Dışişleri Bakanlığı, Şam’daki saldırıyı “istikrarsızlığı yaymaya yönelik umutsuz bir girişim” olarak nitelendirdi ve İsrail devletini saldırının sorumlusu olarak gösterdi.

İsrail’in Suriye’de düzenlediği hava saldırısından kısa bir süre sonra ise, Lübnan’ın güneyinde, bir otomobilde seyir halinde olduğu öğrenilen iki Hamas üyesine de suikast düzenlendiği öğrenildi.

aw124192-05.jpg

Suriye’de ve Lübnan’da düzenlenen bu operasyonların sorumlusu olarak gösterilen İsrail’den ise konu ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.