'Kalorisi çeşidine göre değişiyor' Kansere karşı kalkan gibi koruyor

'Kalorisi çeşidine göre değişiyor' Kansere karşı kalkan gibi koruyor
Faydalarıyla vücudu besleyen, bir adım ileri giderek kansere karşı koruyan yiyecek için Prof Dr. Osman Müftüoğlu’dan dikkate değer öneriler geldi.

Sağlığa çok sayıda katkısı olan ve kahvaltı sofralarının yıldızı zeytini nasıl tüketmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Bu mucizevi meyvenin yeşili mi yoksa siyahı mı daha sağlıklı? Uzmanların kansere karşı güçlü bir antioksidan olduğunu söyledikleri zeytini nasıl tüketmeniz gerektiğini bilmelisiniz.

Siyah zeytin ve yeşil zeytin, sağlık açısından değerli iki yiyecektir. İkisini de tüketmek, kansere karşı koruyucu etkiler gösterir. Ancak ikisinin besin değerleri farklılık gösterebilir. Bunun nedeni, siyah zeytinin daha fazla olgunlaşması ve yapısının olgunlaşırken değişmesidir. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu iki çeşidinin de tüketilebileceğini, ancak kilo sorunu olanların bir çeşidine dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

06264716.jpg

SİYAH ZEYTİN İLE YEŞİL ZEYTİN FARKI

Besleyicilik açısından birinin diğerine üstünlüğü olmayan bu iki çeşit zeytinden siyah olanın fosfor ve sodyum değerleri daha yüksek oluyor. Yeşil zeytinin içeriğinde ise daha fazla su içeriği olurken, A vitamini açısından da zengin olduğu biliniyor. Ancak her ikisi de güçlü antioksidan ve kanser savar özellikleriyle birer yıldız besin diyebiliriz.

olive-hasvested.jpg

KİLO SORUNUNUZ VARSA BİR ÇEŞİDİNE DİKKAT!

Prof Dr. Osman Müftüoğlu, kilo sorunu olan kişilerin yeşil zeytin tüketmelerinin daha iyi olabileceğini ifade ediyor. Çünkü siyah zeytin daha fazla olgunlaştığından kalori açısından daha yüksek değerlere sahip. Yüksek yağ oranıyla siyah zeytin, yaklaşık 12 kalori civarıyken yeşil zeytin yaklaşık olarak 3-4 kalori değerine sahip. Bu sebeple, kilo sorunu olanların yeşil zeytini tercih etmeleri ve siyah zeytini çok fazla tüketmemeleri daha doğru olabilir.
Ayrıca siyah zeytinde hile yapılma olasılığı, yeşil zeytine göre daha fazla. Bu sebeple yeşil zeytin daha güvenilir olarak kabul ediliyor.

Ancak damak zevkinize göre bir tercih yapabilirsiniz. Sağlık açısından günde 10-15 zeytin tüketebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.