‘Tek bir tanesi şifa oluyor’ Karaciğere format atıyor

‘Tek bir tanesi şifa oluyor’  Karaciğere format atıyor
Vücudun direksiyonu sayılabilen en önemli organlardan karaciğeri gençleştiren birden fazla besin var. Ancak bir tanesini çoğu kişi bilmiyor.

Karaciğer metabolizmayı koruyan, bağışıklığı güçlendiren ve vücuttaki toksik maddelerin atılmasını sağlayan en önemli organlardan biridir. Bu yüzden sağlıklı kalması önemlidir. Yıllar geçtikçe hasar almaya başlayan ve yaşlanan karaciğeri gençleştirmenin yollarını bulmak önemli.

Karaciğerin yenilenmesi ve yeniden yapılandırılması için beslenme alışkanlıklarınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü nasıl bir yaşam sürdüğünüz ve nasıl beslendiğiniz karaciğerinizin sağlığını belirleyen en önemli işaretlerdendir. Bazı besinler var ki beslenme programınıza bunları dahil ettiğinizde ve düzenli şekilde tükettiğinizde karaciğerinizi gençleştirip onarıyor, adeta sıfırlıyor.

demirhindi.jpg

KARACİĞER SAĞLIĞI İÇİN MUTLAKA TÜKETİLMELİ

Uzmanlar sağlıklı ve çelik gibi bir karaciğer için demirhindi tüketimini tavsiye ediyorlar. Bu mükemmel meyve adeta bir şifa deposu. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde karaciğere iyi geliyor, bakteri ve virüsleri önleyerek bağışıklık sisteminin güçlenmesine neden oluyor.

Kararında tüketilirse vücuttaki toksinlerden arındıran demirhindi, aynı zamanda ateş düşürücü etkilere sahip olmasıyla da biliniyor ve doğal ağrı kesici olarak kabul ediliyor. Metabolizma hızlandırıcı etkileriyse sindirim sistemini desteklemesinin yanında daha dinç hissetmenizi sağlıyor.

demirhindi2.jpg

KARACİĞERE DOST

Sadece demirhindi değil, karaciğer sağlığı konusunda ün yapmış diğer yiyecek olan enginar da tüketilebilir. Uzmanlar, enginarı haşlayıp suyunu içmenin sindirime iyi geldiğini, kan şekerini düşürdüğünü, kalbi ve karaciğeri koruduğunu söylüyorlar.

Enginarın içeriğinde bulunan ciarin maddesi karaciğeri temizlemesinin yanı sıra safra kesesini de temizliyor. Safranın akışını kolaylaştırarak çamurlaşma veya taş probleminin oluşmasının önüne geçiyor.

demirhini2.jpg

KARACİĞER FONKSİYONLARINI DÜZENLİYOR

Hem alternatif tıpta hem de sofralarda vazgeçilmez olan sarımsak da karaciğeri koruyor, bu organın çalışma düzenini sağlıyor. Karaciğerden salgılanan enzimlerin aktivitesini düzenleyen sarımsak, bağışıklık için de önemli yiyeceklerden.

Avokado ve üzüm de içerdikleri antioksidanlar sayesinde karaciğer dostu meyveler arasında yerlerini alıyor. Sindirimi destekleyen, yüksek oranda lif ve magnezyum içeren avokado diyetinizi düzenlemenize yardımcı olurken üzümün içerdiği C vitamini, antioksidanlar toksinlerden arındırıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.