Öksürüğü anında kesiyor 'En etkili ve doğal balgam söktürücü'

Öksürüğü anında kesiyor  'En etkili ve doğal balgam söktürücü'
Boğaz ağrısı çekenler, balgam şikayeti bulunanlar… Bu baharat balgam söktürecek ve öksürüğü şıp diye kesecek.

Kış ayları gelince birçok kişi hava değişimi yaşayarak boğaz ağrısı çekebilir. Çoğu zaman geniz akıntısıyla başlayan öksürük ise oldukça rahatsız edicidir. Çabucak iyileşmek ve öksürükten kurtulmak isteyenler bunun için hızlı bir çözüm arar. Boğaz ağrısını ve balgamı kesmek için doğal çözüm arayanların zencefil kullanmaları en etkili çözümü sunacaktır.

zencefil1.jpg

GRİP VE SOĞUK ALGINLIĞIYLA SAVAŞIR

Toz veya taze olarak tüketilebilen, isteyenlerin meyve suyu ya da kurutulmuş formda kullanabileceği zencefil, içeriğinde bulunan gingerol sayesinde antiinflamatuar özelliklere sahiptir. Sindirimi rahatlatan zencefil aynı zamanda soğuk algınlığına karşı koruyucudur.

EKLEM AĞRILARI VE KİREÇLENMEYE İYİ GELİR

Bağışıklığı güçlendirerek sağlıklı kalmanızı sağlayan zencefil, eklem ve kas ağrılarına da iyi gelir. Osteoartrit kaynaklı eklem ağrılarını ve kireçlenmeyi keser.

zencefiill.jpg

GÜÇLÜ BİR BALGAM SÖKTÜRÜCÜDÜR

Grip ya da soğuk algınlığına bağlı olan öksürük ve balgam oluşumu gün içerisinde çok rahatsız edici bir hal alabilir. Balgama en önemli çözüm zencefildir. Boğaz ağrısını kesip balgamı söktüren bu mucizevi bitki, baharat olarak yiyeceklerinizi tatlandırabilir.

Ayrıca balgamı sökmesi için en etkili formlarından biri zencefili çay olarak tüketmektir. Zencefil çayı, balla birlikte tüketilerek boğaz ağrısını azaltır ve balgam söktürücü etkilerini de gösterir.

zenco.jpg

MİDE BULANTISINI KESER

Mide bulantıları, kişilere zor anlar yaşatabilir. Çeşitli nedenlerle meydana gelen mide bulantılarını kesmenin en iyi yolu zencefil tüketmektir. Kanser hastalarının kematerapi tedavileri sonrasında gelişen mide bulantılarında zencefil kullanılabilir fakat öncesinde doktorunuza danışmanız önerilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.