Basuru anında geçiren mucizevi bitki ortaya çıktı'Kıvrandıran ağrılarınızdan tamamen kurtulun'

Basuru anında geçiren mucizevi bitki ortaya çıktı'Kıvrandıran ağrılarınızdan tamamen kurtulun'
Basur rahatsızlığı yaşam kalitenizi etkileyen ciddi bir rahatsızlıktır. Peki farklı derecelerde seyreden hemoroid rahatsızlığının tek çözümü ameliyat mı? İşte detaylar...

Hemoroid halk arasında bilinen yaygın diğer adıyla basur rektumun ve anüsün en alt kısmında, anal kanalın sonunda bulunan genişlemiş damarlar olarak tanımlanır. Bu kan damarlarının duvarları aşırı genişleyerek, şişmesi durumu tahriş olmanın sonucunda da makatın dışına çıkması, dışkılama esnasında ağrı ve acı gibi etkenlerin ortaya çıkmasına sebebiyet verebilir. Ele gelen şişlik, ıslaklı ve kaşıntı şikayetleriyle karakterize olan rahatsızlığın tedavisi uzman söylemlerine göre hastalığın seyrine göre değişiyor.

HEMOROİD HASTASINDA BESLENME DÜZENİ NASIL OLMALI?

Uzman görüşlerine göre; semptomatik iyileşme sağlamak için Sebze ve meyveleri önerilen miktarlarda günlük olarak tüketmek gerekiyor. Sebze ve meyveler hem besin değerleri açısından hem de lif açısından kabızlık kaynaklı hemoroid sorunları önlüyor. Öte yandan uzmanlar yeterli miktarda sıvı tüketmek özellikle de güde 2-3 litre su tüketmek gerektiğinin de altı çiziyor. Kahvaltılar da ise Beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmekler tercih edilebileceği, yulaf kahvaltılarda ya da ara öğünlerde tüketilebileceği belirtiliyor. Stres, her hastalıkta olduğu gibi hemoroit hastalarında da hastalığı şiddetlendirebiliyor uzmanlar bu noktada hastaları stresten uzak durmaları yönünde uyarıyor.

DANAYAĞI OTU NASIL KULLANILIR?

Alternatif tıp uzmanları dan ayağı otununda bu rahatsızlığa şifa olduğunu ifade ediyor.

Bu otu kökü faydaları ile ilgili görsel sonucu danaayağını yumrulu köklerinden 5-6 adet un haline getirilinceye kadar dövülür ve yağda kavrularak bir macun elde edilir.

Sedef hastası olan kişiye önce banyo yaptırılır ve ardından bu macun sedef hastası olan kişinin vücuduna sürülür.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.