Her derde deva olduğu biliniyordu Bir türlü geçmeyen uyuz için en etkili silah

Her derde deva olduğu biliniyordu  Bir türlü geçmeyen uyuz için en etkili silah
Uyuz nasıl geçer diye soranlara etkili bir öneri: Cilde yerleşen uyuz akarlarını tek kalemde silen yöntem için tek ihtiyacınız olan mutfağınızdaki bir ürün…

Son günlerde ülkemizde yaygın bir vaka haline gelen uyuz hastalığı her yaştan kişiye bulaşabiliyor. Ciltte yoğun bir kaşınmaya neden olan uyuza, deri içerisine yerleşen ve sarcoptes scabei isimli küçük bir akar neden oluyor.

aw080367-05.jpg

Cilde yerleşen akar, deride üreyerek yayılmaya başlar. Bu da ciltte günlük hayatı zora sokan sıkıcı kaşınmalara ve tahrişe neden olur. Uyuz nasıl geçer diye merak edenler hızlı bir şekilde bu sorunun önüne geçmek için her yolu deniyor.

uyuz.jpg

Uyuz hastalığı bir kez teninize yerleştiyse, uzun süre boyunca rahatsızlık verebilir ve hatta tedavisi 2 ay kadar sürebilir. Bunun için vakit kaybetmeden bir doktora başvurmak gerekir. Ancak evdeki bir malzeme var ki, akarların üremesini engelliyor, cildinizi uyuzdan kurtarmak için en etkili çözümü sunuyor. Zaten her derde deva olarak bildiğimiz sirke, uyuzu da ciltten uzaklaştırmanın en iyi yollarından biri. Peki, nasıl uygulayabilirsiniz?

aw080367-03.jpg

UYUZ NASIL GEÇER?

Uyuz tedavisini geçirmenin en iyi yolu doktorun verdiği ilaçları aksatmadan kullanmak, ancak ‘evde uyuz hastalığına ne iyi gelir’ diye merak edenler de yok değil. İşte bunun için hemen hemen herkesin mutfağında bulunabilen bir ürün çare oluyor. Sirke kullanarak uyuzları ciltten uzaklaştırmak mümkün oluyor.

uyuz3.jpg

Sirke, antiseptik ve antiflamatuar özellikleri sayesinde iyi bir hijyen sağlayıcı olarak kabul ediliyor. Üstelik doğal olması tercih sebebi haline geliyor. Sirkenin asidik bir yapısı bulunur. Cildin pH’ına etki eden sirke, uyuz akarlarının ölmesini sağlar ve cildi bu dertten kurtarır.

SİRKE UYUZA NASIL UYGULANIR?

Uyuz tedavisi için sirke kullanmaya karar verdiyseniz, tam olarak bunu nasıl yapmanız gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. O halde “Uyuz nasıl geçer?” diye soranlara sirke kullanımının detaylarını verelim.

Uyuz tedavisi için sirke kullanacaksanız öncelikle bir pamuk edinmelisiniz. Sirke olarak beyaz sirke ya da elma sirkesi kullanabilirsiniz.

aw080367-01.jpg

  • Pamuk üzerine sirke döküp cildinize uygulamalısınız.
  • Pamukla iyice deriye uyguladığınız sirkeyi 5 dakika boyunca cilt yüzeyinde bekletin.
  • Süre sonunda sirkeyi ılık suyla cildinizden arındırın.

Bu yöntemi uygulayarak cildinizdeki akarların uzaklaşmasını veya ölmesini sağlayabilirsiniz.

uyuz2.jpg

BİR İNSANDAN DİĞERİNE UYUZ NASIL GEÇER?

Uyuz hastalığı bulaşıcıdır ve insandan insana geçmesi mümkün. Bu yüzden eğer uyuz olduğunuzu düşünüyorsanız teması azaltmalısınız. Bir insandan başka bir insana uyuz nasıl geçer?

Kapı kollarını tutmak, kıyafetinizi bir başkasına vermek ya da bir başkasının kıyafetlerini giymek, aynı bardaktan su içmek, cinsel temas gibi yollarla uyuz bulaşabilir. Bulaşmayı önlemek için tedavi sonlanana kadar toplu alanlardan veya ev halkıyla ortak kullanım alanlarından uzak durmak, teması azaltmak önemli.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.