Bu yöntemler tığ gibi yapıyor Kışın formda kalmak için en iyi 7 yol

Bu yöntemler tığ gibi yapıyor  Kışın formda kalmak için en iyi 7 yol
Kış aylarında hızlı kilo vermenin anahtarını açıklıyoruz. Bahsedeceğimiz yöntemler forma kavuşmanızı sağlayacak.

Kış aylarında kilo vermek bir hayli zor gelebilir. İnsanlar genelde soğuk ve dondurucu mevsimde battaniye altında keyif yapmaya yatkın hisseder. Ancak kışın kilo vermenin o kadar kolay yöntemleri var ki, bunları uygulamayı sürdürürseniz formda kalabilirsiniz.

Kış aylarında kilo kontrolü sağlayacak en basit yolları sizin için derledik. Böylece kış aylarının bağdaştırıldığı kilo alma özelliğinizi tam tersine çevirebilirsiniz. Çünkü genellikle kışın kilo alındığı düşünülür. Bahar mevsimiyse en fazla motive olduğumuz aylardandır. Yaz gelmeden fazla yağ oranımızı düşürmeye çalışırız. Peki, kışın nasıl kilo verilir? Detaylara geçelim.

kosu2.jpg

NEDEN KIŞIN KİLO ALIRIZ?

Kış mevsimi yeme içme konularına en ilgi duyduğumuz zamandır. Evimizde ya da iş yerimizde sıcacık otururken tüketimi artırırız ve hareketlerimiz kısıtlanır. Soğuklarda çok fazla hareket etmemekle birlikte fazla yiyecek tüketmek kalori alımımızı hızlandırır.

Ayrıca üşüyen vücudumuz, enerji sağlamak için yiyeceklerin daha fazla bizi cezbetmesine yardımcı olur. Hormonlarımızdaki bu değişim vücudumuzda yağ depolanmasını sağlar. Böylece hızlı şekilde kilo alırız.

Kış depresyonu da duygusal yeme ataklarımızın gelişmesine katkı sağlar. Yaşadığımız mevsimsel duygu bozukluğu durumumuzu kontrol altına alamazsak fazla yiyecek tüketmeye başlarız. Üstelik tükettiğimiz yiyecekler kalorisi yüksek, işlenmiş ve paketlenmiş gıdalar olur.

Kışın kilo almamızın nedenleri böyle sıralanıyor. Peki çözümü nerede? Kışın nasıl kilo verebiliriz? Sayacağımız başlıklar, kışın aslında nasıl daha iyi kilo verebileceğinizi açıklıyor.

YÜRÜYÜŞ YAPMAK

Hafif egzersizler kışın formunuzu kaybetmemeniz adına önemlidir. Bu egzersizlere en iyi örnek yürüyüş yapmaktır. Mevsime uygun kıyafetlerle soğuk havada kısa yürüyüşlere çıkabilirsiniz. Soğuk havada yürümek, aynı zamanda sıcak havalarda yürümekten yüzde 34 oranında daha fazla kalori yakmanıza olanak tanır.

Yürüyüş yapmak, kışın kapalı mekanlarda oturarak hareketsiz kalmanızın önüne geçer ve kasları da harekete geçirerek vücudun gerginliğini alır. Ayrıca stresinizi düşürür, temiz havanın kan dolaşımınızı artırmasına yardımcı olur.

kosu.jpg

KIŞ KOŞUSU YAPMAK

Fazla kalori yakabileceğiniz egzersiz arayışındaysanız temiz ve soğuk havada kış koşusu yapabilirsiniz. Soğuk hava, vücudun enerji üretimini destekler ve vücut ısısını dengeler. Bu durum, sıcak havalarda koşu yapmaktan daha etkilidir.

Koşu yapmak, obeziteye neden olan sağlıksız yağların erimesi için önemli bir egzersizdir. Vücuttaki pek çok kası çalıştırmasıyla da oldukça etkilidir. Bunun için 30 dakika boyunca koşmalısınız.

KOŞU BANDI EGZERSİZİ

Soğuk havada dışarıda koşmaktan keyif almayan kişilerdenseniz koşu bandında egzersiz yaparak kilo kontrolü sağlayabilirsiniz. Ayrıca böylece aşırı yağışlı havalarda ıslanmamış olursunuz. Bu da hastalanmanızı önler. Egzersizinizi yaparken pencere açıp arada ortamı havalandırmayı ihmal etmeyin ve temiz havanın kapalı alanda dolaşmasına izin verin.

kos.png

Eğer kalori yakmanın dışında sıkılaşıp kaslarınızı geliştirmek de istiyorsanız ağırlık kaldırma egzersizlerini de programa dahil edebilirsiniz.

BUZ PATENİ YAPMAK

Kalori yakarken bir yandan da eğlencenin tadını çıkarmak istiyorsanız buz patenine başlayabilirsiniz. Başlaması biraz cesaret isteyen bu sporla harika düzeyde kalori yakabilirsiniz çünkü buz pateni, birçok kası aynı anda çalıştırır.

KAR KÜREMEK

Kar yağışları başladığında kalori yakmak için kışı fırsata çevirebilirsiniz. Elinize bir kürek alıp kapınızın önündeki karları küreyerek yaklaşık 300-500 kalori yakabilirsiniz. Yapılan araştırmalar, kar küreme eyleminin koşu bandında egzersiz yapılmasına göre kan basıncını daha fazla artırdığını ortaya koyuyor. Ancak kalp krizi riski oluşabileceğinden dikkatli olmak da önemlidir.

kar-kureme.jpg

PAKETLİ GIDALARI HAYATINIZDAN ÇIKARMAK

Paketli ve işlenmiş gıdaları, fast food ürünlerini tüketmeyi bırakmak kış aylarında kilo vermenize yardımcı olur. Evde otururken sürekli dışarıdan sipariş vermek yerine ev yemekleri tüketerek formunuzu koruyabilirsiniz.

Ayrıca kışın evde yapacağınız yiyeceklerin kontrolü tamamen sizde olur. İçerisine koyacağınız yağ, tuz, şeker gibi malzemeleri abartmamak sizin elinizdedir. Düşük kalorili ve sebzeli yiyecekleri kolayca hazırlayabilirsiniz.

SICAKCIK KAHVENİZİ YUDUMLAYIN

Kışın kilo vermenin en sevilen yanı, sıcak kahve tüketmektir. Yani sade ve sıcak kahveyi tüketerek kalori yakabilirsiniz. Egzersiz öncesi tüketeceğiniz sade kahve metabolizmanızı hızlandırır ve yağ yakmanızı sağlar. Böylece hem leziz bir an yaşar hem de kalori yakmaya zemin hazırlarsınız.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.