'Canan Karatay'dan çarpıcı açıklama' Yemekleri yanlış pişiriyor olabilirsiniz

'Canan Karatay'dan çarpıcı açıklama' Yemekleri yanlış pişiriyor olabilirsiniz
iç hastalıkları uzmanı Prof. Canan Karatay yemekleri pişirmeyle alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

Balıkesir'de düzenlenen bir konferansa katılan Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı konuşmasında batılı ülkelere göre Türk mutfağının daha sağlıklı olduğunu dile getirdi.

Konferanstaki konuşmasında Karatay, "Türk mutfağının tencere yemeği önemlidir. Amerika’da, İngiltere’de tencere yemeği bilmezler. Kuru fasulyemizi, barbunyamızı, zeytinyağlı yiyeceklerimizi bilmezler” dedi.

Yemekleri pişiriş şekli ile açıklamalarda bulunan Karatay, bu şekil pişirmeyin diyerek uyardı.

BALIĞI UNLAMAYIN

Karatay balık ile ilgili açıklamasında ise şu ifadeleri kullandı; Balık sağlıklı ama unlayıp kızartırsak kanserojendir. Ayrıca unu kızartırsak, şnitzel yaparsak kırmızı et de kanserojendir.

0x0-baligi-una-bulayip-kizartmak-kansere-neden-oluyor-1543263550934.jpgSEBZELERİN ÇOĞU İTHAL VE GDO'LU

Karatay, Türkiye’de yetişmesine karşın ithal edilen sebzelerin yüzde 90’ının GDO’lu olduğunu, bu ürünlerin tüketilmemesi gerektiğini savundu.

mertcanblog4-736x414.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.