Osmanlı padişahlarının bir numaralı ilacı 'Tam bir mikropsavar' Meğer şifa niyetine içiyorlarmış

Osmanlı padişahlarının bir numaralı ilacı 'Tam bir mikropsavar' Meğer şifa niyetine içiyorlarmış
Şerbetler, Osmanlı'dan bu yana Anadolu kültürünün vazgeçilmez tatlarından biri. Bugün sizlere adını çok fazla duymadığınız ve tüm padişahların ilaç niyetine tükettikleri şerbeti faydalarından bahsedeceğiz.

Osmanlı zamanından gelen ve İbn-i Sina'nın birçok hastalığın şifası için önerdiği sirkengebin Mevlana Celaleddin Rumi'nin en sevdiği içeceklerden biri olduğu söyleniyor. Aynı zamanda sirkengebin şerbeti Osmanlı Padişahlarının da bir numaralı ilacı olarak biliniyor.

ekran-goruntusu-2023-11-25-093513.png

Geceleri yatmadan mutlaka 1 bardak içtiği sirkengebin şerbetini şerbetini siz de kolaylıkla hazırlayabilir, şifasından faydalanabilirsiniz. Düzenli içildiğinde vücuda inanılmaz faydaları bulunun bin yıllık tarif sirkengebin sirke, bal ve baharat karışımıdır.

Sirkencübîn veya sirkengübîn ismiyle de bilinen bu şerbetin ilk olarak yapılışınıın ise bin yıldan çok daha geçmişe dayandığı söylenir.

ekran-goruntusu-2023-11-25-093441.png

SİRKENGEBİN ŞERBETİNİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Sirkengebin (sirkencübin) şerbeti, hazımsızlığa iyi geliyor, sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek oluyor.
  • Kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı oluyor, bu sayede tokluk hissinin daha uzun süre devam etmesini sağlıyor.
  • Antioksidan özellikler de gösteren sirkengebin (sirkencübin) şerbeti, bu özelliği sayesinde düzenli olarak tüketildiğinde vücudun temizlenmesini sağlıyor, bir detoks etkisi oluşturuyor.
  • Aslında içeriği tıpkı şimdilerde çok popüler olan sirkeli-ballı su ile aynı olduğundan sabahları aç karnına içildiğinde zayıflamaya yardımcı olduğu da biliniyor.
  • Gaz problemi yaşayanlara da destek olan bu nefis şerbet, bu özelliği ile sık sık şişkinlik sorunu yaşayanlara destek oluyor.
  • Antioksidan özellikleri sayesinde düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve başta grip, nezle gibi hastalıklar olmak üzere birçok sağlık sorununa karşı vücudumuzu desteklediği biliniyor.
  • Yüksek tansiyon problemi yaşayanların tansiyonunun dengelenmesini sağlıyor.
  • Aynı şekilde kolesterolün de dengelenmesine yardımcı olarak özellikle kötü kolesterolü yüksek olanlara iyi geliyor.
  • Vücuda enerji verdiği ve düzenli kullanımında ağız kokusunu en aza indirdiği de biliniyor, bizden söylemesiekran-goruntusu-2023-11-25-093538.png

SİRKENGEBİN ŞERBETİ TARİFİ

MALZEMELER

1 litre su

1 su bardağı elma sirkesi

2-3 yemek kaşığı çiçek balı

YAPILIŞI

Geniş ağızlı bir sürahi ya da karıştırma kasesinin içerisine sirkeyi alın. Üzerine tahta kaşıkla balı ilave ederek güzelce karıştırın.

Sonrasında suyu ilave edip karıştırma işlemini sürdürün. Eğer seviyorsanız birkaç adet karanfil ya da 1 adet çubuk tarçın koyun ve bu şekilde en az 2 saat bekletin.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.