Uzmanlar uyarıyor 'Cildinizi alıştırmadan her gün retinol sürmeyin'

Uzmanlar uyarıyor 'Cildinizi alıştırmadan her gün retinol sürmeyin'
Cilt bakımında kullanılan ürünler cildinizin sağlığını koruması ve yaşlanma etkileriyle savaşması için önem arz ediyor. Dermatologlar her gün retinol kullanmamanız konusunda uyarıyor. İşte detaylar...

İnsanların biyolojik yapılarının farklılığı gibi cilt yapıları da farklıdır. Bu nedenle hangi ürünün, hangi cilt tipine uygun olduğuna ve kullanım alanına dair ön bilgileri biliyor olmak doğru bir cilt bakımı için ilk adımdır. İşte, Retinol kullanımı hakkında bilmeniz gereken detaylar...

GÜNDÜZ DEĞİL GECE KULLANIN

Retinol ışığa çok fazla duyarlı olur. Bu sebeple gündüz kullanılması önerilmez.Gündüz kullanılan retinol, cildinizde tahrişe, kızarıklığa ve lekelenmelere sebep olabilir. Bu nedenle gece yatmadan önce retinol kullanmanız daha doğru olur.

MUTLAKA GÜNEŞ KREMİ SÜRÜN

Retinol ışığa karşı dayanıklı olmadığı için etkilerini korumak adına rutininize mutlaka en az SPF30 veya SPF50 faktörlü güneş koruyucusu da ekleyin.

Retinol kullanırken güneş kremi kullanmazsanız cildiniz erken yaşlanır ve istemediğiniz lekeler oluşur. Cildiniz daha savunmasız hale gelir.

RETİNOLÜ HER GÜN KULLANMAK ZARARLI MI?
Retinol aktif bir içerik ve ciltte yan etkiler oluşturabiliyor. Bu yüzden kullanmaya başlamadan önce cildi alıştırmak gerekiyor.

Bir retinol serumu kullanmaya başlayacaksanız, öncelikle ilk haftada sadece 2 gece uygulayabilirsin. Sonraki haftada gün aşırı uygulayıp, herhangi bir reaksiyonla karşılaşmadığınızda her gün kullanabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.