Tam bir bağışıklık güçlendirici 'Hafızayı fişek gibi yapıyor'

Tam bir bağışıklık güçlendirici  'Hafızayı fişek gibi yapıyor'
Ufacık ama C vitamini deposu meyvelerden kızılcık, saymakla bitmeyen faydalara sahip. Özellikle kış aylarında tüketilmesi önemli.

Kış aylarında bağışıklığı güçlendiren meyvelerin başında kızılcık meyvesi geliyor. Tüketenlerin hafızasını adeta fişek gibi hızlandıran bu meyve, kalp sağlığından boğaz enfeksiyonlarına, diş ve kemik sağlığından sindirim sistemini desteklemesine kadar pek çok fayda sağlıyor.

ZENGİN C VİTAMİNİ ETKİLERİ

Bağışıklık sisteminiz için bir koruyucu kalkan sahibi olmak ister misiniz? Öyleyse kızılcık meyvesini düzenli olarak tüketmeye başlayabilirsiniz. Kızılcık meyvesi, C vitamini zengini olması sebebiyle gribal enfeksiyonlara karşı koruyucu bir duvar örüyor ve bağışıklık sisteminin sağlıklı kalmasını sağlıyor.

Vücudun direnç kazanması için önemli bir meyve diyebiliriz. Ayrıca boğaz ve tükürük bezi enfeksiyonlarına karşı koruyucu kalkandır.

kizilcik2.jpg

İDRAR YOLLARINI TEMİZLİYOR

Vücudun mineral eksikliğini büyük oranda karşılıyor. Kızılcık suyu içildiğinde idrar yolları temizleniyor. Düzenli kullanım bu konuda önemli etkilerin ortaya çıkmasını sağlıyor.

KALP VE DAMAR SAĞLIĞINA ÇARE OLUYOR

Kızılcık, kalp sağlığı için de bir hayli önemli meyveler arasında yer alıyor. Damarların tıkanmasını önlüyor, kalp krizine yol açan nedenleri ortadan kaldırmasıyla biliniyor. Salik asit içeriği sayesinde kan pıhtılaşmasının önüne geçer. Lif içeriğinin yüksek olması sebebiyle bununla da kalmaz, kan basıncının dengelenmesinde önemli bir rol oynar.

kizilcik.jpg

DAHA İYİ UYKU

Kızılcık meyvesini sıklıkla tüketenlerin melatonin seviyelerinin arttığı da uzmanlar tarafından aktarılan bilgiler arasında yer alıyor. Daha iyi ve kaliteli bir uyku için tüketebilirsiniz.

KİLO VERMENİZE DESTEKÇİ OLUR

Bu meyve yüksek lif oranı sayesinde tokluk hissi verir. Böylece gün içinde açlık hissetmez, fazla yiyecek tüketmekten korunursunuz. Sindirim sistemini düzene sokar. Ayrıca yüksek oranda antioksidan içerir ve bu sayede sindirimi desteklediği bilinir. Kabızlıkla ilgili problemleri ortadan kaldırır.

kizilcik3.jpg

KEMİKLER VE DİŞLER GÜÇLENİYOR

Kızılcık meyvesinin sadece bağışıklık güçlendirici olarak görülmesi yanlıştır. Çünkü kemik ve diş sağlığı için de oldukça etkili bir meyve.

Dişlerde bakteri oluşumunu engeller ve ağız sağlığını korur. Ağzınızda sık sık yara oluşuyorsa kızılcık tüketebilirsiniz.

Kemiklerin güçlenmesini sağlayan kalsiyum içeriği de yüksek oranda etkilidir. Çelik gibi kemikler için tüketilebilir.

BEYİN FONKSİYONLARI İÇİN ÖNEMLİ BİR KAYNAK

Ayrıca yapılan araştırmalar gözler önüne seriyor ki kızılcık yiyen kişilerin beyin fonksiyonları gelişiyor ve hafızaları kuvvetleniyor. Antienflamatuar özellikleri sebebiyle beyin fonksiyonlarına etki ediyor. Beyne giden kan akışını artırdığı düşünülen kızılcık meyvesini düzenli olarak tüketirseniz hafızanızı güçlendirebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.