Boğaz ağrısını tek hamlede kesiyor Sadece 1 tatlı kaşığı yetiyor

Boğaz ağrısını tek hamlede kesiyor  Sadece 1 tatlı kaşığı yetiyor
Kış mevsimi yaklaştıkça boğaz ağrısı çoğu kişinin canını yakıyor. Uzman diyetisyen Veysel Ciğerli’ye göre çözümü 1 tatlı kaşığında saklı…

Boğaz ağrısı günlük yaşamda zor saatler geçirmenize neden olan tehlikeli bir durumdur. Sonbahar ve kış ayları geldiğinde boğaz ağrısı artar. Böyle durumlarda boğazı rahatlatacak önlemlerin alınması gerekiyor.

Boğaz ağrısını azaltmak için bazı önlemler de bulunuyor. Uzman diyetisyen Veysel Ciğerli, konuyla ilgili detayları verdi ve boğaz ağrısına iyi gelen o besleyici yiyecekten bahsetti.

aw074848-01.jpg

BOĞAZ AĞRISI NEDEN OLUR?

Boğazda tahrişe neden olan öksürük ve ağrı, vücudumuzdaki iltihaptan kaynaklanabiliyor. İşte bu yüzden, bazı önlemler almak gerekebilir. Çünkü iltihabın sebep olduğu boğaz ağrısına eşlik eden ateş, öksürük, burun akıntısı, hapşırma, bulantı ve baş ağrısı ciddi belirtilerdir ve mutlaka çözüme kavuşturulması gerekir.

bogaz.jpg

Beslenme ve Diyet Uzmanı Veysel Ciğerli, konuyla ilgili detayları verdi. Boğaz ağrısının nedenlerini sıralayan Ciğerli, "Boğaz ağrısına, virüslerin varlığı, bakteriyel enfeksiyonlar ve diğer dış etkenler sebep olabilir. Viral enfeksiyonların sebep olduğu boğaz ağrısı, tıbbi tedavi uygulanmakla beraber, bazen de kendiliğinden düzelen bir durumdur. Bakteriyel enfeksiyonlardan kaynaklanan boğaz ağrısı ise antibiyotik ilaçlar veya besinler yardımıyla tedavi edilmektedir. Bunun haricinde yeteri kadar dinlenmek, uyumak, yüksek sesle konuşmamak da boğaz ağrısıyla başa çıkmanın yollarındandır" açıklamasını yaptı.

BOĞAZ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Can yakıcı bir durum olan boğaz ağrısının mutlaka tedavisinin sağlanması gerekiyor. Bunun için birçok doğal önlem bulunuyor. Uzman diyetisyen Ciğerli de konuyla ilgili önlemleri sıraladı.

Boğaz ağrısı çekilmez bir durum teşkil ediyorsa yapmanız gereken öncelikle bol su içmek olmalıdır. Sık sık su içmek boğazın kurumasını engelleyerek tahriş olmasının önüne geçer.

ihlamur.jpg

Bir diğer öneri ise 1 çay bardağı ılık suya 2 çorba kaşığı sirke ekleyerek gargara yapmak olarak ifade edilebilir. Ciğerli’ye göre, asetik asit içeriğinden dolayı sirke boğazdaki bakterileri etkisiz hale getirmeye yardımcı olur.

Aynı zamanda iyotsuz tuzla gargara yapmak, bakterilerle savaşmayı sağlar. 1 fincan ılık suya 1 çay kaşığı iyotsuz tuz atıp karıştırarak gargara yapılabilir.

Sadece 1 tatlı kaşığıyla çözebileceğiniz bir diğer yöntem, zencefili 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırıp sabahları tüketmektir. Bu önemli öneriyi mutlaka kullanmalısınız.

bogaz-agrisi2.jpg

İLTİHAPLANMA KARŞITI IHLAMUR TÜKETİLMELİ

Boğaz iltihabını önleyecek bir diğer çözüm ıhlamur oluyor. Doğal antienflamatuvar özelliğe sahip ıhlamuru çay şeklinde tüketebilirsiniz.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Veysel Ciğerli, soğan ve sarımsak tüketimini de önerilerine ekliyor. Doğal ve güçlü bir antibiyotik olan bu besinler hem viral hem de antibakteriyel enfeksiyonlarla savaşmada önemlidir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.