Faydalarını duyan soluğu aktarda alıyor 'Günde 1 tane yiyen zımba gibi oluyor'

Faydalarını duyan soluğu aktarda alıyor 'Günde 1 tane yiyen zımba gibi oluyor'
Kalp, diyabet ve tansiyon hastalıklarına bire bir olan meyvenin faydaları saymakla bitmiyor.

Kış geldi çattı, hastalıklar çoğaldı. Vatandaş hastalıklardan kendisini korumak için soluğu aktarlarda aldı.

Eskişehir'de yıllardır aktarlık yapan Koray Özkılıç, vatandaşların çok fazla tercih etmediğini ama kış aylarında tüketilmesi gereken meyvelerden biri olan kuru cennet hurmasının faydalarını anlattı.

aw102273-01.jpg

Odunpazarı ilçesi Taşbaşı Caddesi'nde uzun yıllardır aktarlık yapan Koray Özkılıç, kurutulmuş cennet hurmasının lif açısından çok zengin olduğunu bu yüzden diyet listelerinde tercih edilen besinlerden biri olduğunu, kış aylarında hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirerek fayda sağladığını belirtti.

DİYABET, YÜKSEK TANSİYON VE KALP HASTALIKLARININ KÖKÜNÜ KURUTUYOR

“Kurutulmuş cennet hurması olgunlaşmış hurmaların güneşte kurutulmasıyla elde ediliyor. Halkımız pek tercih etmiyor olsa da tüketilmesi gereken bir meyvedir. Cennet hurması, sonbahar mevsiminin en sevilen meyvelerinden biridir. Mineraller, antioksidanlar ve lif bakımından zengin bir meyvedir ve yağ içermediği için aynı zamanda sağlıklı ve doğal bir karbonhidrat kaynağıdır. Cennet hurması; taze, kurutulmuş ya da pişmiş haliyle yenilebilen bir meyvedir.

aw102273-02.jpg

Diyerek faydalarını anlatmaya devam etti;

Keki puding, salata ve tahıllar için lezzetli bir sos olarak da kullanılan kuru cennet hurması lezzetinin dışında sağlığımız için çeşitli faydaları da vardır.

Öyle bir meyve ki faydaları gerçekten saymakla bitmezken aynı zamanda lif kaynağı açısından da çok zengin olduğundan diyet listelerinin vazgeçilmezidir.

aw102273-04.jpg

Bağışıklık sistemi, kalp sağlığı gibi ciddi hastalıklara karşı koruma oluşturduğunu anlatan Özkılıç konuşmasını şu sözleriyle sonlandırdı;

Yüksek tansiyon hastalıkları, diyabet ve kalp hastalıklarına çok faydalı olan kuru cennet hurması tüketiminde aşırıya kaçılmamalıdır diyerek de uyarılarda bulundu.''

aw102273-03.jpg

Bu meyve halk arasında ‘Trabzon hurması’ olarak da biliniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.