Suyu yanlış tüketmek hiponatretmi sebebi ' Günde kaç litre su içilmeli?

Suyu yanlış tüketmek hiponatretmi sebebi ' Günde kaç litre su içilmeli?
Su, vücudumuzun düzgün çalışması için gereken en temel madde olarak bilinir. Hidrasyon eksikliği, baş ağrısı, yorgunluk, odaklanma sorunları gibi problemlere yol açabilir. İşte detaylar...

Su içmek,toksinlerin vucüttan atılması, cilt sağlığı, kas ve eklemler için önem arz eder. Suyu doğru içmek, su içmek kadar önemlidir. Dr. Eric Berg doğru su tüketimi hakkında bilgi verdi.

Su tüketmek insan sağlığı için hayati önem taşıyor. Günde 2 litre su içmek, genel olarak, sağlık ve iyi hissetme açısından önemlidir. Ancak unutmayın ki her bireyin su ihtiyacı farklıdır, bu nedenle kişisel ihtiyaçlarınıza göre su tüketimini ayarlamak önemlidir

whatsapp-gorsel-2023-11-19-saat-05-32-45-e8a9f780.jpg

FAZLA SU İÇMEK ZARAR VEREBİLİR

Beslenme Uzmanı ve Sağlıklı Yaşam Koçu Dr.Eric Berg fazla su içmenin vücudunuza zarar verdiğini ifade ederek ‘’Eğer gerektiğinden fazla su içiyorsanız,ve bu suyun vücudunuzda yaratacağı negatif etkileri azaltacak yararlı elektrolitler almıyorsanız, fazla su içmek sağlığınıza zarar verebilir. Uzmanlar sürekli olarak, sıklıkla su tüketmenizi tavisye ediyor ancak bunun yanısıra spor yapıyor olmanız, sık terlemeniz ve takviye elektrolit alıyor olmanız da önem arz ediyor.Su tüketimi fazla olup, terleme, spor veya elektrolit alımı olmadığında, elektrolitlerde ve özellikle tuzda seyrelme yaşanabilir.Kanınızda yeterince sodyum bulunmadığında oluşan hiponatremi adı verebilen bir duruma sebep olabilirsiniz’’ dedi.

SU NASIL TÜKETİLMELİ?

Böbrek taşına yatkınlığı olan bünyelere sahip kişilerin günde en az 2,5 llitre su tüketmeleri gerektiğinin de altını çizen Dr.Eric Berg aşırı yoğunluklu idrar konsentrasyonunun böbrek taşına sebebiyet verdiğini de söyledi. Ardından Bu konu bir kaç değişkene bağlı olarak gerçekleşir diyerek suyun çok hızlı içilmemesi gerektiğini sodyumun hızlı tüketimde bazen dengeleme işlevini yerine getiremediğine vurgu yaptı.

SU İHTİYACINIZI MEŞRUBATLAR KARŞILAYAMAZ

Dr.Berg günlük su ihtiyacının, kahve alkol, veya meşrubat gibi su kaybetmenize sebep olacak içeceklerle karşılayamazsınız, bu yanılgıya düşmeyin dedi. Ayrıca diyabetik ilaçlar alan kişilerin de su tüketimine önem vermesi gerektiğinin, diyabetik llaçların vücudu sussuz bıraktığının altını çizdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.