Sağlık sistemine sıkı denetim O belge yoksa işletmeler kapatılacak

Sağlık sistemine sıkı denetim O belge yoksa işletmeler kapatılacak
Artık Sağlık alanında yetkisiz hizmet veren özel işletmelere sıkı denetim geliyor. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte tüm detaylar...

Sağlık Bakanlığı'nın özel sağlık hizmeti sunan gerçek kişiler ile özel hukuk tüzel kişilerine ait sağlık kurum, kuruluş ve müesseselerin denetlemesine ve idari yaptırımlar ile ilgili ‘Özel Sağlık Tesislerinin Denetimi Hakkında Yönetmeliği’ Resmi Gazete’de yayımlandı.

Artık Sağlık alanında yetkisiz hizmet veren özel işletmeler yandı. Sağlık Bakanlığı Denetim ekibi, yüz yüze veyahut elektronik ortamda özel sağlık kuruluşlarını denetleyecek.

Denetimde; Yetkisiz, izinsiz veya ruhsatsız olarak sağlık hizmeti sunulduğu, tanı ve tedaviye yönelik işlem ve tıbbi uygulamaların yapıldığının tespit edilmesi halinde; ruhsat, izin veya faaliyet belgesi bulunmayan mahaller valilikçe kapatılacak ve ilgili kişiler hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulacak.

doktor-3.jpg

Denetimin detayları şu şekilde;

İl genelindeki sağlık tesislerinin ve bakanlıkça yetkilendirilen diğer tesislerin ilgili mevzuata ve bakanlıkça belirlenen politika ve düzenlemelere uygunluğunu denetlenecek veya denetlenmesini sağlanacak ve gerekli yaptırımlar uygulanacak.

Yetkisiz, izinsiz veya ruhsatsız sağlık hizmetine konu olan kişi, kurum ve kuruluşları denetlemek veya denetlenmesini sağlanacak, gerektiğinde adli mercilere gerekli bildirimleri yapılacak.

Sağlık alanında usulsüz olarak yapılan tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri ile ilgili işlemlere yapılacak.

Bu yönetmelikle ‘sahte doktorların’ ve ‘sahte sağlık işletmelerinin’ denetimlerle önü kesilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.