Meteoroloji'den 12 kente sarı kodlu alarm

Meteoroloji'den 12 kente sarı kodlu alarm
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 günlük hava tahmin raporu yayımladı. Raporda; 12 kente sarı kodlu uyarı verildi.

Meteoroloji'den 12 kente sarı kodlu alarm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayımlanan 5 günlük hava tahmin raporuna göre yurdun önemli bir bölümünde gök gürültülü sağanak ve yerel sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU'NUN DOĞUSUNDA KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre; Muş Bitlis ve Ağrı çevreleri ile Van’ın kuzey kesimlerinde bu gece saatlerinden sonra kuvvetli yağış (21-50 kg/m2) bekleniyor.

Yağışların genellikle yağmur, 2500m. üzeri rakımlarda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

4092396-1.jpg

SİİRT, HAKKARİ VE ŞIRNAK ÇEVRELERİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra Siirt, Hakkâri ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağış (21-50 kg/m2) bekleniyor.

Yağışların genellikle yağmur, 2500m. üzeri rakımlarda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

ac46f251-1816-5ee7-8a36-01a331d4fd16.jpg

DOĞU AKDENİZ'DE KUVVETLİ SAĞANAK BEKLENİYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre; Bugün(Perşembe) öğle saatlerinden itibaren Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın güney ve doğusu, Kahramanmaraş'ın güneyi ve Gaziantep'in batısında beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Kuvvetli yağışların meydana getirebileceği ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ve ulaşımda aksamalar ile sahil kesiminde hortum oluşma riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ekran-alintisi.jpg

MGM tarafından sarı kod ile uyarılan iller ise şu şekilde: Ağrı, Artvin, Bitlis, Giresun, Hakkari, Hatay, Muş, Rize, Siirt, Trabzon, Van, Şırnak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.